Reteta pentru o cina rapida: carbonara din cartofi

0

Cei care iubesc pastele carbonara sigur le va placea si reteta de carbonara din cartofi. E o varianta ideala pentru un pranz in familie sau o cina. O mancare satioasa si nu foarte grea, pe care cu siguranta o vei repeta cu placere.

Ingrediente carbonara din cartofi:

  • 1kg cartofi
  • 150g bacon taiat cubulete
  • 1 ceapa mica
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 100 g de parmezan
  • 1 ou
  • sare și piper
  • patrunjel tocat (optional, pentru decorat)
  • 2-3 felii de bacon
  • unt

carbonara

Carbonara din cartofi mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Se unge o tava cu unt.

Se pun cartofii la fiert in apa fierbinte cu sare: curatati, taiati rondele, cubulete sau chiar intregi. Se lasa 10-15 minute la fiert, in functie de grosime. ATENTIE: nu trebuie lasati sa se faca pana la capat.

Se amesteca smantana cu oul, parmezanul si se asezoneaza cu sare si piper.

Se taie ceapa julien, se pune la prajit in unt si dupa ce devine usor aurie si sticloasa se pune baconul taiat cubulete. Se lasa la calit putin, cam pana incepe sa se simta aroma carnii fripte bacon.

Cartofii se scurg de apa si se taie rondele. Se pun in tava, se toarna sosul si se presara deasupra bucatile de bacon si ceapa prajite. Se amesteca usor ingredinetele, se presara patrunjel deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra, aproximativ 30 de minute.

Share.

Leave A Reply