Ce poate cauza cancerul? Care sunt recomandarile nutritionale in terapia cancerului? Sfaturile Nutritionistului Dietetician Anisia Vorinca (VIDEO)

0

Ce poate cauza cancerul? Factorii principali care cauzeaza cancerul sunt alimentatia nesanatoasa, stresul si poluarea.

Toti acesti factori sunt MODIFICABILI, poate asupra poluarii avem o influenta mai mica.
Ideea este ca suntem in mare parte responsabili de prezenta lor in viata noastra si nu este niciodata prea tarziu pentru o schimbare in bine a stilului alimentar!

Asa cum procesele de degradare au nevoie de timp pentru a provoca boala, TOT ASA in timp organismul se poate reface printr-o abordare potrivita.

Cuprins:

  1. Ce poate cauza cancerul?
  2. Video
  3. Cum ne poate ajuta alimentatia daca sutem diagnosticati cu cancer?
  4. Care sunt recomandările nutritionale in terapia cancerului?

Cum ne poate ajuta alimentatia daca sutem diagnosticati cu cancer?

Trebuie sa intelegem ca in cancer regenararea organismului este posibila numai prin intermediul propriului metabolism. Pentru acesta este nevoie aport nutritional adecvat din hrana naturala, care contribuie cu adevarat la imbunatatirea starii pacientilor.

Solutia mea este nutritia de aparare care cuprinde alimente naturale si integrale, minim procesate, care:

  • diminueaza inflamatia, cresc imunitatea,  reduc radicalii liberi si alcalinizeaza mediul intern
  • sprijină functia de detoxifiere a organelor
  • ajuta in recuperarea dupa chimioterapie
  • asigura o greutate optima
  • previne aparitia bolii canceroase

Care sunt recomandările nutritionale in terapia cancerului?

  • Alegerea alimentelor preponderent vegetale, a celor integrale in locul celor rafinate
  • Evitarea alimentelor bogate in zahar
  • Evitarea alimentelor pe baza de carne precum mezeluri si reducerea grasimilor saturate
  • Evitarea alimentelor pline de E-uri daunatoare
  • Atingerea si mentinerea unei greutati sanatoase
  • Consumul preponderent de alimente putin dense caloric.
  • Cresterea acizilor grasi cu lanturi medii si scurte

Cresterea aportului de aminoacizi care sa provina din proteine vegetale si peste de captura

Avem mare nevoie de alimente cu efecte terapeutice care intaresc sistemul imunitar, deoarece acestea pot preveni boala, intra in tratamentul ei si previn recidiva.

Alimentatia in boala canceroasa este mult mai importanta decat se crede, ea poate imbunatati considerabil starea bolnavului si recuperarea lui.

Foarte multe studii si ghiduri ale diferitelor institute de cancer din lume recomanda acest tip de alimentatie la bolnavul canceros. De asemenea, pacientii mei care au adoptat un stil alimentar sanatos se simt mult mai bine, mai energici si se recuperaza mai usor dupa tratamentele oncologice.

Cu respect si sanatate,

Anisia

Anisia Vorinca, nutritionist-dietetician, contributor Televiziunea Medicala

Anisia Vorinca este nutritionist-dietetician licentiat, masterand in cadrul programului de
Nutritie Clinica si Comunitara al Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara si
membra in Asociatia Dieteticienilor din Romania. Serviciile oferite sunt de consiliere profesionala in
domeniul nutritiei si dieteticii, pentru un stil de viata sanatos, scadere si crestere in greutate,
dietoterapie in functie de afectiune, nutritia femeii gravide, nutritie pediatrica, nutritie geriatrica,
nutritie oncologica, nutritie sportiva, consultanta nutritionala in gradinite si scoli, sustinerea de seminarii si cursuri de nutritie.
https://www.facebook.com/Nutritionist-Dietetician-Anisia-Vorinca-1615743205362524/

Share.

Leave A Reply