Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 11/11/2015 - 15/11/2015
All Day

Location
Bucuresti

Categories


Asociatia ProMAMA – Institut si Clinica de Alaptare – anunta lansarea oficiala a Cursului “EDUCATIE IN LACTATIE” (“Education in Lactation”) intr-un nou format, mai complet si complex, la cele mai inalte standarde internationale.

Cursul este un un program la nivel academic, destinat persoanelor care doresc sa se certifice la nivel international ca si consultanti in alaptare (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant). Este singurul curs din Romania si al treilea din Europa certificat LEAARC (Lactation Education Accreditation and Approval Review Comittee), organizatie care atesta ca programele acreditate sunt leaderi in domeniul educatiei in lactatia umana. 

“Dorinta noastra este sa le oferim viitorilor specialisti ocazia de a beneficia de un program de pregatire mult mai amplu, care sa aiba in vedere atat o pregatire teoretica temeinica in domeniul lactatiei si a alaptarii, cat si posibilitatea pregatirii lor din punct de vedere practic, astfel incat Romania sa se bucure de cei mai buni specialisti in domeniu”, a declarat dr. Marta MURESAN, medic primar pediatru, doctor in medicina, coordonatorul IBLCE si formatorul consultantilor in alaptare din Romania. Cursul “Educatie in Lactatie” este conceput si predat de catre dr. MURESAN.

Primul curs “EDUCATIE IN LACTATIE” s-a desfasurat in anul 2010, la recomandarea profesorului Claibourne Dungy, presedintele Bordului International de Examinatori consultanti de lactatie (IBLCE), facand astfel posibila organizarea examenului international de certificare a consultantilor de alaptare si in tara noastra. Cursul se afla acum la cea de-a VI-a editie, iar in tot acest timp ProMAMA a format 5 generatii de specialisti in alaptare IBCLC in Romania.

DESPRE CURS:

DURATA cursului este de un trimestru si cuprinde:

 • un curs teoretic «postgraduate» de 90 de ore. Cursul este predat in limba romana si se bazeaza pe tematica examenului IBLCE si pe o bibliografie vasta, adaptata dupa ultimele descoperiri stiintifice. Cursul include prezentari PowerPoint, prezentari de cazuri, joc de roluri, vizionare de filme, exercitii cu intrebari cu raspunsuri multiple, demonstratii practice pe cupluri mama/copil, discutii, suportul de curs, caiet de exercitii, caiet de examen, CD cu poze de lactatie, pauzele de cafea, masa de pranz. La solicitari, in cazuri speciale, cursul se poate urmari si on-line, insa va avertizam ca in acest caz se pierde din calitatea de interactivitate! Cursul este impartit in doua etape, dupa cum urmeaza:
  • 45 de ore, in perioada 11-15 Noiembrie 2015 si alte
  • 45 de ore, in perioada 10-14 Februarie 2016
 • exercitii de pregatire pentru examenul international IBLCE, pe care participantii trebuie sa le efectueze pe parcursul celor 3 luni si care constau in completarea exercitiilor din caietul de exercitii, grile in limba engleza si romana, prezentari de caz in cadrul unui workshop online interactiv, traducerea unor articole stiintifice din reviste de specialitate (care vor fi publicate in Newsletter-ul institutului).
 • practica clinica, aceasta constand in consultanta in lactatie (min 1 ora si jumatate la un caz). Aceasta poate fi facuta fie in cadrul unitatii unde lucreaza participantul, sub supravegherea cadrelor medicale, fie in cadrul Asociatiei ProMAMA, sub supravegherea unui consultant in lactatie deja certificat international (IBCLC). Toate cazurile vor fi consemnate intr-un jurnal clinic si raportate coordonatorului cursului.
 • examen de curs, sustinut la sediul Asociatiei ProMAMA si care este eliminatoriu pentru inscrierea la examenul IBLCE!

In urma finalizarii cursului si promovarii la examenul final, tot participantii vor primi diplome necesare inscrierii la examenul international.

ATENTIE! Diploma eliberata de Asociatia ProMAMA nu inseamna ca dupa absolvirea examenului de curs se poate folosi denumirea de „Consultant lactatie”, „Consultant alaptare” sau „Consultant de lactatie/alaptare in curs de certificare”. Aceasta denumire o pot folosi numai cei care promoveaza examenul international (IBLCE)!

INSCRIERILE la seminar se pot face incepand cu data de 1 SEPTEMBRIE 2015, in limita locurilor disponibile. Numarul maxim de locuri este de 16 persoane. Inscrierea este considerata ferma in momentul achitarii avansului. Puteti descarca de aici FORMULARUL DE INSCRIERE.

COSTUL cursului este de 550 EUR si poate fi achitat LEI, la cursul BNR din ziua efectuarii platii. Costul cuprinde:

 • 500 EUR, reprezentand costul cursului (include costurile privind pauzele de cafea, masa de pranz, suportul de curs, caietul de exercitii). Plata se poate face in 3 transe, dupa cum urmeaza:
  • 150 EUR, reprezentand prima transa (avansul), se achita in momentul inscrierii la curs si reprezinta confirmarea ferma a locului.
  • 175 EUR, reprezentand a doua transa, se achita la prima etapa de desfasurare a cursului.
  • 175 EUR, reprezentand a treia transa, se achita la a doua etapa de desfasurare a cursului.
 • 50 EUR, reprezentand costul examenului de promovare a cursului (include costurile privind testele de verificare, taxa de examen si eliberarea diplomei de absolvire a cursului).

DISCOUNT-URI:

 • Pentru inscrierile in perioada 1 – 15 Septembrie se acorda o reducere de 7% din totalul cursului.
 • Pentru 3 sau mai multi participanti de la aceeasi institutie, se aplica o reducere de 7% din totalul cursului pentru fiecare dintre ei.

Obs.: Cele 2 discount-uri de mai sus se cumuleaza daca sunt indeplinite ambele criterii!

detalii