Limonada cu ghimbir

0

Limonada cu ghimbir este o bautura care ne face foarte bine pe timpul verii. Iarna se poate face ceai din ghimbir, fiind foarte bun pentru raceala, insa si vara ne poate aduce multe beneficii. Proprietatile ghimbirului sunt extraordinare si este cunoscut ca si antibiotic natural si un ca un bun ajutor pentru digestie.

Ghimbir – proprietati

In raceala, actioneaza asupra plamanilor, stomacului si splinei. O radacina proaspata de ghimbir, rasa si fiarta in 250 ml apa, timp de 10 minute, produce un ceai cu efecte remarcabile in tratarea edemelor, vomei sau tusei, inducand si o senzatie puternica de incalzire a corpului, respectiv un efect sudorific pregnant.

Atunci cand febra nu cedeaza, fierbeti 100 g ghimbir proaspat in 500 ml apa si spalati tot corpul cu zeama rezultata.

Daca tusea nu vrea sa va lase in pace, stoarceti o radacina de ghimbir si amestecati sucul cu putina miere si 250 ml apa fierbinte; beti cate 1-2 cani pe zi.

Ceaiul de ghimbir este un calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii.

Indigestia poate fi tratata daca mancati cateva bucatele de tulpina de ghimbir proaspat. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, in vreme ce o cana de suc din aceeasi parte a plantei va poate scapa de un sughit rebel, greata sau voma, ori chiar de o toxiinfectie alimentara.

Reumatism: Rapoarte medicale din diverse spitale chinezesti arata ca injectarea unei solutii de 5-10% suc de ghimbir in zonele afectate, poate trata cu succes durerile reumatice.

Ghimbirul este folosit, adesea, ca antidot in caz de rau de mare. Este intrebuintat, de asemenea, pentru combaterea raului de altitudine, de masina, de miscare de rotatie.

Ghimbirul actioneaza si impotriva starilor de voma, greturilor, deranjamentelor stomacale sau intestinale. In caz de greata, se tine in gura, sub limba, o bucatica de radacina de ghimbir. Senzatia de greata si voma va disparea imediat.
In China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi.

Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir care elibereaza plamanul de secretii.0.5-1.5 g de praf de radacina de ghimbir, luat de 3 ori pe zi, inainte de masa, inlatura durerile de cap de natura nevralgica si spastica, greturile si voma (la femeile insarcinate), trateaza bronsita si astmul bronsic, frigiditate, cataracta.”

Limonada de ghimbir

Asadar, 2-3 pahare de limonada pe zi au un efect terapeutic benefic pentru organism. Limonada se pastreaza la frigider, dar nu se bea rece, de altfel nicio bautura nu se bea direct din frigider.

Limonada cu ghimbir – ingrediente:

  • Sucul de la doua lamai
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • o lingura generoasa de miere
  • 2 litri de apa

Limonada de ghimbir – mod de preparare

Ingredientele se pun in blender cu un litru de apa si se invartesc cam 30 de secunde.

Limonada obtinuta se strecoara printr-o sita fina sau o punga de strecurat si se amesteca cu restul de apa.

Share.

Leave A Reply