O reteta sanatoasa de inghetata de capsuni facuta in casa se poate pregati foarte usor. Iata cum:
Inghetata de capsuni – ingrediente:
- 500 gr capsuni
- 400 gr iaurt
- 100 ml smantana de frisca
- 6 linguri miere (sau 3 – 4 linguri de zahar pudra in functie de cat de dulce doriti)
- 1 lingura zeama de lamaie
Inghetata de capsuni – preparare:
Scoatem coditele capsunelor si le mixam la robot sau blender. Daca vreti sa obtineti o inghetata mai fina atunci strecurati printr-o sita piureul de capsuni obtinut, inlaturand astfel samburii.
Amestecam din nou in blender fructele adaugand iaurtul. Batem frisca apoi o adaugam la compozitia de capsuni si iaurt. Punem apoi si mierea de albine. Cantitatea de miere poate fi variabila, in functie de cat de dulci sunt capsunile.
Daca avem aparat de inghetata punem compozitia in aparat si inghetata va fi cremoasa, fara ace de gheata. Daca nu avem, scoatem cam la 40 minute vasul din congelator si mixam ca sa impiedicam astfel formarea acelor de gheata.
Dupa cateva ore de stat la congelator putem servi inghetata de capsuni.