Retete sanatoase: Shake de avocado

1

O reteta sanatoasa si foarte simpla este cea de shake de avocado. Fructul de avocado nu este foarte popular in Romania, deoarece oamenii se feresc sa il cumpere, fiindca nu stiu cum se poate consuma. Fructul de avocado nu are o aroma foarte pregnanta, si are o consistenta cremoasa ca si untul, atunci cand este copt.

avocado

Fructele de avocado au o lista atat de lunga de beneficii:

  • proprietati antioxidante puternice, contribuind la prevenirea declansarii diverselor tipuri de cancer.
  • protejeaza ficatul impotriva cirozei si hepatitei virale
  • inhiba si distrug celulele cancerului oral;
  • cresterea nivelului de colesterol bun in organism (HDL) si la reducerea celui rau (LDL), precum si la diminuarea numarului de trigliceride in sange;
  • mentin sanatatea sistemului cardiovascular, prin continutul in vitamina B6 si acid folic, doua substante care regleaza nivelul homocisteinei (compus asociat cu un risc crescut de imbolnavire cardiaca); intrucat contin vitamina E, glutation si grasimi mononesaturate, fructele de avocado protejeaza inima si sustin activitatea cardiaca;
  • regleaza hipertensiunea arteriala, prin continutul bogat de potasiu;
  • protejeaza celulele sanatoase ale organismului de actiunea radicalilor liberi, prin fitonutrientii furnizati (polifenoli si flavonoizi), deci scad riscul dezvoltarii bolilor inflamatorii si degenerative;
  • imbunatateste vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteina (ce previne si stopeaza degenerarea maculara asociata cu inaintarea in varsta si cataracta);
  • regleaza nivelul de glicemie si controleaza diabetul, reducand rezistenta la insulina a organismului, prin grasimile sanatoase si fibrele solubile continute;
  • reduce riscul de accident vascular cerebral, tot prin continutul de acid folic (studiile au demonstrat ca aceasta substanta s-a dovedit utila in prevenirea comotiilor cerebrale);
  • previne cancerul de prostata si de san, intrucat sunt bogate in acid oleic, un compus care inhiba dezvoltarea tumorilor maligne la nivelul celor doua organe;
  • intarzie procesul de imbatranire a organismului, prin antioxidantii din compozitie (in special glutationul), care intaresc sistemul imunitar, protejeaza celulele si echilibreaza functiile sistemului nervos;
  • trateaza diverse afectiuni dermatologice (psoriazisul in special), prin efectul semnificativ de hidratare a pielii;
  • infrumuseteaza pielea si parul, conferindu-le stralucire si vitalitate (de aceea fructele de avocado sunt folosite si in multe masti cosmetice);
  • accelereaza metabolismul, datorita complexului de vitamine B;
  • previn pierderea memoriei si accelerarea bolilor mentale in cazul pacientilor diagnosticati cu Alzheimer, deoarece sunt o sursa bogata de vitamina E, substanta care neutralizeaza radicalii liberi ce distrug celulele creierului si care stimuleaza procesul de alcatuire a proteinelor;

Shake de avocado – reteta

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare:

Se taie avocado in doua, se indeparteaza samburele cu ajutorul cutitului, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei linguri pe care il punem intr-un blender. Peste el se pune o lingura de zahar si 250 de ml de zahar. Amestecul se paseaza cu ajutorul blenderului. Amestecul rezultat trebuie sa fie de consistenta unei smantane mai subtire.

Shakeul de avocado se toarna in pahar si se recomanda sa se consume la micul dejun pentru a da energie.

Share.

1 Comment

  1. Eu am facut, dar fara zahar. Ce sa caute zaharul intr-o reteta sanatoasa. Eu am adaugat fructe de goji si merisor si niste seminte de chia, iar in loc de lapte am pus sana slab calorica. A iesit genial!

Leave A Reply