12 ani de... Scoala mamei Junior

12 ani de… Scoala mamei Junior

0

Asociatia Scoala mamei Junior va sarbatori, peste cateva zile, 12 ani de activitate. Iar asta se va intampla in 25 aprilie, incepand cu ora 9, in cadrul evenimentului sportiv cu scop caritabil Timotion, care va avea loc in Parcul Rozelor din Timisoara, unde asociatia va avea un stand special. Sa rememoram proiectele pe care asociatia Scoala mamei Junior le-a derulat de-a lungul anilor!

In acesti 12 ani, Asociatia Scoala mamei Junior a derulat proiecte axate pe educarea parintilor si sanatatea copiilor, cum ar fi: O mamica informata pentru un copil sanatos!, Fii mamica fara frica!, Campanii pentru promovarea atasamentului si purtarea sanatoasa a copiilor, Grupul de intrebari legate de sanatate ”Alo, doamna doctor?” – 150 de medici voluntari, 15 administratori, 32.000 de membri din toata tara, ”Munceste fara frica” – promovarea implicarii voluntarilor in diferite proiecte de munca in folosul comunitatii, proiecte de renovare a unor spitale – renovarea sectiei de pediatrie de la Spitalul de boli infectioase Victor Babes, dotarea sectiei de urgenta de la Spitalul de copii Luis Turcanu, programul gratuit de terapie in apa pentru peste 100 de copiii cu dizabilitati, cursuri de puericultura, prenatale, ghiduri de sarcina.

„Este un ceas anivers – o duzina de ani. Viziunea asupra asociatiei se schimba aproape anual, deoarece cu sprijinul comunitatii reusim sa crestem proiecte din ce in ce mai mari. Daca in primii ani reuseam sa construim proiecte cu buget zero, azi implementam un proiect de 60.000 euro doar din sponsorizari directe, nu accesare de fonduri.Daca m-ati fi intrebat acum cativa ani ma vedeam un medic linistit la cabinetul lui, azi vand martisoare la targuri caritabile si zugravesc peretii unor saloane. Schimbarea este radicala, iar energia pentru acest efort vine bidirectional: oamenii care cred in proiectele propuse de mine si vin sa ajute si motivatia mea interna: cea de a schimba vieti, iar aceasta asociatie imi ofera cel mai frumos cadru de a avea un impact asupra comunitatii”, a afirmat dr. Ioana Vartosu
presedintele Asociatiei Scoala mamei Junior.

Invitatie la standul Asociatiei Scoala mamei Junior

In mod obisnuit, Scoala mamei Junior isi are aniversarea in 3 mai, dar datorita evenimentului sportiv in cadrul caruia asociatia participa cu un proiect, aniversarea se va sarbatori in cadrul acestuia. La stand sunt invitati atat participantii la competitie, cat si oricine vrea sa afle mai multe despre proiecte si, mai ales, sa castige un premiu pe loc la roata norocului sau sa participe la tombola. Asociatia pune la bataie peste 1.000 de premii instant si peste 30 de premii consistente la tombola.

Asociatia Scoala mamei Junior participa la Timotion si cu un proiect care doreste sa aduca imbunatatiri vietii copiilor cu dizabilitati din judet. Proiectul consta in informarea tuturor familiilor care au un copil sau mai multi cu diferite dizabilitati, despre drepturile pe care le au, gratuitatile de care pot beneficia pe partea de sprijin si terapii, transport, inscrieri la gradinita sau scoala si alte informatii folositoare. Suma necesara proiectului este de 5.200 de lei pentru pregatirea materialelor si trimiterea acestora prin posta la peste 2.000 de familii care se afla in evidenta autoritatilor.

Peste 150 de timisoreni s-au inscris la competitie, alegand sa sustina priectul Asociatiei Scoala mamei Junior. Toti acestia vor fi rasplatiti cu premii surpriza, iar castigatorii de la probe, care alearga pentru proiectul O viata mai buna pentru copiii cu dizabilitati din Timis, vor avea la randul lor premii consistente.

Asociatia Scoala mamei Junior s-a infiintat in anul 2007, desi a inceput activitatea din 2003 din dorinta Ioanei Vartosu de a oferi servicii deosebite si unice la vremea respectiva pentru femeile insarcinate, viitorii tatici, dar si proaspetilor parinti si copiilor acestora. Printre serviciile oferite de-a lungul anilor de catre asociatie se numara: cursuri prenatale, cursuri de puericultura, cursuri de travaliu, diferite tipuri de gimnastica pentru femei insarcinate sau mamici si copii, kinetoterapie si hidroterapie. Peste 3.000 de persoane au beneficiat de-a lungul anilor de aceste servicii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.