20 de lei in plus pentru medicii care vaccineaza anti-COVID-19 pacientii la domiciliu

20 de lei in plus pentru medicii care vaccineaza anti-COVID-19 pacientii la domiciliu

1

Medicii de familie ar putea primi mai multi bani pentru fiecare doza de vaccin anti-COVID-19 care o administreaza pacientilor la domiciliul acestora. Astfel, in loc de 40 de lei cat primesc acum pentru fiecare vaccin anti-coronavirus pe care il administreaza la cabinet, medicii ar mai putea primi 20 de lei ca sa isi acopere costurile deplasarii la domiciliul pacientului si cele cu materialele sanitare folosite in acest scop. Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de modificare a ordonantei de urgenta in acest sens.

Medicii se deplasau si pana acum la domiciliul celor care nu puteau sa ajunga in cabinet sau la centrul de vaccinare, spune Raluca Zoitanu, presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie.

”O parte a medicilor de familie care vaccineaza acum in cabinet merg deja la domiciliu si au vaccinat acei pacienti care nu se puteau deplasa la cabinet. Iar in mediul rural, nu exista cabinet in satul alaturat, colegii nostri au mers si au vaccinat fara a fi platiti suplimentar pentru asta. Acum, legea le recunoaste acest efort. Incercam sa convingem pacientii din convingere profesionala pentru ca stim ca doar vaccinarea ne va salva de pandemie, nu pentru ca suntem platiti in plus”, sutine Raluca Zoitanu.

Masura de ipulsionare a procesului de vaccinare

Guvernul spera sa impulsioneze procesul de vaccinare, dar si sa reduca presiunea pe centrele de vaccinare, potrivit proiectului, insa deja zeci de centre din tara s-au inchis in lipsa doritorilor. Iar interesul oamenilor pentru vaccinarea in cabinetele medicilor de familie a fost de la bun inceput destul de slab.

Potrivit proiectului, masura nu va aduce cheltuieli suplimentare la buget.

In Romania, peste 5.100.000 de persoane s-au vaccinat pana acum. Miercuri s-au vaccinat aproape 14.000 dintre care  9.800 cu prima doza.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: 20 de lei in plus pentru medicii care vaccineaza anti-COVID-19 pacientii la domiciliu • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.