200 de dosare penale pentru adeverinte false de vaccinare

1

200 de dosare penale legate de adeverinte sau certificate de vaccinare falsificate au fost deschise deja in Romania, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 400 de persoane sunt cercetate in aceste dosare.

Actiuni de limitare a practicii adeverinteor falsificate

Structurile MAI desfasoara mai multe actiuni pentru combaterea infractiunilor legate de adeverintele/ certificatele false de vaccinare, a declarat joi ministrul in cadrul unei videoconferinte cu prefectii. Lucian Bode sustine ca scopul actiunilor MAI este sa limiteze practica utilizarii documentelor false prin care sunt pusi in pericol nu doar cei care apeleaza la ceste acte, ci si cei din jurul lor.

Perchezitii la un medic de familie

Joi, au avut loc trei perchezitii in Dambovita, intr-un dosar privind eliberarea ilegala a unor adeverinte de vaccinare anti-COVID-19, in care este vizat si un medic de familie care a introdus in sistemul informatic date nereale privind vaccinarea a 10 persoane, fiind eliberate adeverinte false de vaccinare.

Medicul, o femeie, ar fi fost indemnata de sotul sau, presedinte si antrenor la Asociatia Sportiva Fotbal Club Pucioasa, iar beneficiarii adeverinelor false au fost 10 jucatori de la club. Documentele false urmau sa fie folositre de sportivi pentru a putea participa la competitii de profil, sustin surse din cadrul anchetei.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: 200 de dosare penale pentru adeverinte false de vaccinare • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.