4 moduri de a prezice moartea si rata de imbatranire

0

Semnele imbatranirii incep in jurul varstei de 20 de ani prin umflaturi sau vanatai acumulate in anii adolescentei noastre, care, desi sunt vindecate la exterior, incep sa apara sub forma unor dureri in articulatii sau a spatelui.

Toti ne facem griji despre imbatranire, iar unii dintre noi se gandesc prea mult la momentul mortii.

Cu toate acestea, cel mai bine e sa nu va faceti griji cu privire la aceste lucruri, daca sunteti cu adevarat interesat in obtinerea unei estimari, aici sunt patru moduri pe care oamenii de stiinta le-au descoperit care pot prezice moartea si imbatranirea.

Simtul mirosului

Nasul necesita regenerare celulara constanta pentru a mentine capacitatea de a mirosi, mai ales atunci cand vine vorba de acele mirosuri mai subtile. Dar pe masura ce imbatranim, celulele noastre incep sa-si piarda capacitatea lor de a se regenera, in parte datorita “schimbarilor dependente de varsta in celulele stem” conform unui studiu facut in anul 2005. Deci, este logic ca pe masura ce imbatranim capacitatea de a mirosi va scadea in intensitate.

Dupa testarea in cadrul unui studiu facut in anul 2014, a unui grup de aproximativ 3.000 de barbati si femei care au fost pusi sa identifice cinci arome: menta, peste, portocale, trandafiri, si piele, s-a descoperit ca cei care identificat mai putin de patru arome au fost mai susceptibili de a muri in urmatorii cinci ani.

Care este nivelul tau de educatie?

Se pare ca nivelul de educatie poate fi un predictor de deces. Sondaje privind imbatranirea din intreaga lume au inceput deja sa puna in aplicare teste de rezistenta, ca o modalitate de a determina rata unei persoane de imbatranire. Se pare ca nivelul de educatie poate fi asociat cu orice, de la handicap, la declinul cognitiv, si capacitatea unei persoane de a se recupera.

In urma unui studiu s-a constatat ca nivelul de educatie al unei persoane ar putea prezice rata de imbatranire. S-a dovedit ca  “o femeie in varsta de 65 de ani care nu a finalizat invatamantul secundar are aceeasi rezistenta ca si o femeie de 69 de ani care a finalizat invatamantul secundar”, a spus autorul studiului Serguei Scherbov intr-un comunicat de presa.

“Acest lucru sugereaza ca varsta lor este echivalenta”.

Un test de sange pentru imbatranire?

Nu exista nici o indoiala ca sangele nostru este unul dintre cele mai bune moduri de a masura sanatatea noastra. Testele de sange ne pot ​​spune despre boli, sanatatea nostra imunitara, si, evident, a tensiunii arteriale si a colesterolului. Dar, recent, oamenii de stiinta au invatat, de asemenea, ca biomarkeri de sange, pot sa determine daca o persoana va trai mai mult.

 

Gandeste repede! Viata ta depinde de asta!

O persoana care este in masura sa reactioneze rapid la orice fel de stimul, probabil, are functia cognitiva mai bine dezvoltata. Intr-un studiu cercetatorii de la University College din Londra au creat un test simplu, care poate fi testat aici, cu ajutorul caruia se poate determina riscul unei persoane de a muri timpuriu, in functie de cat de repede au reactionat.

“Una dintre teorii este ca timpul de reactie lent ar putea reflecta deteriorarea altor sisteme ale corpului, cum ar fi creierul si sistemul nervos,” a spus dr. Gareth Hagger-Johnson, autor al studiului.

Share.

Leave A Reply