40 000 000 lei pentru demararea constructiei unui spital judetean

0

524_articolMinisterul Sănătăţii pune la dispoziţia autorităţilor locale din 19 judeţe documente în valoare de 40 000 000 lei necesare pentru demararea construcţiei unui spital judeţean.

Astăzi, CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a cerut autorităţilor locale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa -Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Serverin, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Neamţ, Sibiu, Suceava să analizeze propunerea de a beneficia, gratuit, de o serie de documente, în eventualitatea în care au ca obiectiv demararea construcţie de unităţi sanitare publice în aria administrativ-teritorială pe care o conduc.

“Vrem să spijinim autorităţile locale care doresc să se implice în sistemul sanitar.  Este păcat să pierdem materialele pe care le-am realizat în perioada în care ministerul avea ca obiectiv construirea de spitale judeţene de urgenţă. Autorităţile locale pot valorifica documentele dacă doresc să construiască unităţi sanitare prin proiecte de parteneriat public-privat  sau din fonduri disponibile la nivelul autorităţilor. Vom pune la dispoziţie gratuit documentele de care au nevoie”,  a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii

Astfel, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţie autorităţilor locale:

-studii de prefezabilitate ale spitalelor judeţene de urgenţă

-studii de fezabilitate

-ghid cu directive arhitecturale şi inginereşti necesare construirii unui spital judeţean de urgenţă

-Proiect Tehnic Master pentru Proiect Tehnic Spital Judeţean de Urgenţă

-Avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice şi Locuinţe

-Aviz Inspectorat de Stat în Construcţii.

comunicat de presă

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.