5 celebritati care au o alimentatie vegana

5 celebritati care au o alimentatie vegana

0

Odata cu cresterea interesului pentru dietele pe baza de legume si fructe, nu este de mirare ca celebritatile renuta la produsele de origine animala, devenind vegane. Si, pentru ca nu se folosesc de acest lucru pentru a sustine protectia animalelor, ci o fac doar pentru sanatate, s-ar putea sa fie mai putin cunoscute pentru stilul lor de viata vegetarian si sa te surprinda.

Iata 5 celebritati care au trecut la o alimentatie vegana:

Beyonce si Jay-Z

Chiar daca nu sunt foarte stricti in dieta lor, Beyonce si Jay-Z au inspirat multi fani sa ia in considerare mesele vegane in care ar putea fi incluse si diverse prajituri de post. Beyonce chiar sustine ca beneficiile dietei vegane ar trebui sa fie cunoscute de oameni si ca o nutritie buna inseamna alegeri alimentare benefice pentru sanatate.

Alec Baldwin

De cand medicii i-au spus ca este predispus catre diabet, Alec Baldwin a facut schimbari radicale in stilul lui de viata, adoptand o alimentatie bazata pe legume si fructe. Totodata, de cand a renuntat la carne, Baldwin a inceput sa vorbeasca tot mai des si despre impactul pe care il poate avea consumul acesteia asupra mediului. 

El chiar a scris si publicat in CNN un articol numit “Calea catre o planeta mai buna trece prin farfuria ta” in care explica modul in care activitatea umana modifica fundamental planeta.

Michelle Pfeiffer

Ajunsa la varsta de 64 de ani, superba actrita Michelle Pfeiffer isi mentine tineretea si pielea stralucitoare printr-o alimentatie bazata pe legume si fructe. Ea chiar a explicat intr-un interviu ca o dieta vegana este mai sanatoasa pentru ca te ajuta sa eviti toxinele care ar putea imbatrani pielea si corpul. Ea remarca si faptul ca, dupa ce a devenit complet vegana, a observat o mare diferenta in ceea ce priveste aspectul pielii.

Madonna

Unul dintre secretele aspectului spectaculos al Madonnei, incredibil pentru cei 64 de ani pe care nu ii arata, este alimentatia macrobiotica pe care a introdus-o fostul ei sot, Guy Ritchie. Acesta a urmat multi ani o dieta macrobiotica similara cu cea vegana, din care sunt excluse ouale, lactatele si carnea.

Totusi, Madonna se concentreaza mai mult pe alimentele integrale si include si cateva alimente mai speciale, precum legumele de mare, algele marine si daikon, o leguma asiatica mai putin cunoscuta.  

Robert Downey Jr.

Actorul devenit antreprenor nu vorbeste foarte mult despre dieta sa bazata pe legume si fructe, dar este extrem de interesat de impactul pe care produsele de origine animala le pot avea supra sanatatii si a mediului. Pentru a combate schimbarile climatice cu solutii inovatoare, actorul a fondat in 2019 Footprint Coalition in care a investit 10 milioane de dolari.

Pe site-ul acestei initiative, Robert asigura vocea unui videoclip in care este criticata agricultura traditionala care este nesustenabila si reprezinta un real pericol pentru sanatate. De asemenea, el informeaza oamenii ca aceasta foloseste 30% din suprafata terestra a pamantului si creeaza terenuri propice pentru pandemii si rezistenta la antibiotice.

In plus, Downey Jr. a investit intr-o ferma unde va produce la scara comerciala miceliu din care va produce o alternativa vegetala delicioasa pentru faimosul bacon.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.