50 de pacienti infectati cu COVID-19, care au nevoie de internare la ATI, vor fi tratati in Ungaria

1

Din cauza numarului mare de infectari cu COVID-19 si a lipsei locurilor de pe sectiile ATI, Romania a solicitat ajutor prin Mecanismului european de Protectie Civila. Astfel, 50 de pacienti care necesita tratament in sectiile ATI vor fi tratati in doua spitale din Ungaria, potrivit ministerului ungar de Externe, Péter Szijjártó.

Anuntul vine la o saptamana dupa ce ministrul ungar de Externe a trimis o scrisoare catre omologii romani in care anunta ca Ungaria va oferi sprijin pacientilor romani cu coronavirus.

Polonia, Olanda si Italia sprijina si ele Romania

Prin Mecanismul european de Protectie Civila, Romania a primit, de asemenea, 50 de concentratoare de oxigen din Polonia, iar din Olanda ar urma sa mai soseasca alte 200. Si Italia sprijina Romania in aceasta situatie critica. Autoritatile au trimis marti 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, folositi in tratamentul anti-COVID-19.

In Romania, potrivit ultimei raportari a Grupului de Comunicare Strategica, in secriile ATI sunt internate 1.676 de persoane infectate cu coronavirus.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: 50 de pacienti infectati cu COVID-19, care au nevoie de internare la ATI, vor fi tratati in Ungaria • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.