6 pacienti cu malformatii congenitale pe cord au fost operati cu succes la Timisoara

6 pacienti cu malformatii congenitale pe cord au fost operati cu succes la Timisoara (VIDEO)

1

De mai bine de un an de zile medicii duc o lupta grea in unitatile sanitare. Noul coronavirus a impus o multime de restrictii care, in unele cazuri, ingradesc accesul bolnavilor la sistemul de sanatate. Nu si la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara unde specialistii de aici si-au propus sa-si continue munca la fel ca si pana acum. Nu a fost usor, a fost nevoie de crearea de circuite speciale si masuri de siguranta foarte stricte care s-au dovedit eficiente. Astfel ca, saptamana aceasta 6 pacienti cu malformatii congenitale pe cord au fost operati cu succes.

 “Nu tratam doar urgente, noi tratam si pacienti programati, avem un numar mare de pacienti care vin cu programare, in intreg teritoriu vest al Romaniei pentru ca sa nu uitam suntem singura institutie de profil, in acest sens din vestul tarii. Efectual zilnic proceduri de inalta performanta, la fel ca spitalele de profil, si de prestigiu din Europa.”, a spus conf. Dr. Constantin Luca – manager Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

Asa a fost si cazul doamnei Maria. Femeia de 45 de ani a descoperit defectul pe care il avea inima ei in urma unui control de specialitate facut post covid. Daca nu era tratata, malformatia putea lasa urme grave si chiar duce la moarte. Cu lacrimi in ochi, dupa dar doua zile de la operatie, doamna Maria este fericita ca poate pleca acasa sa-si imbratiseze copilul.

 “Dupa tratamentul de coronavirus, am ramas cu o oboseala foarte intensa. In aceasta perioada, pe acre o traversam acuma cu pandemia respectiva, un pacient, fie el batran sau nu, este foarte important ca poate trata si boala lui si in aceste conditii in care traim astazi.”. a spus Maria Iordansecu – pacienta.

“Am tratat niste pacienti cu patologie particulara, cu niste defecte provenite din viata intrauterina, cu niste comunicari din partea stanga cu partea dreapta a inimii, comunicari care pe de o parte deterioreaza, duc la insuficienta cardiaca, iar doi dintre pacienti au dezvoltat accidente vasculare cerebrale la o varsta foarte tanara, de 30-40 de ani. Practic noi am inchis aceste defecte cu niste sisteme tip umbreluta” a spus conf. univ. dr. Cristian Mornoș – medic Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

Planurile celui mai mare Institut de boli Cardiovasculare din vestul tarii continua si in perioada urmatoare cu sectia de Chirurgie Pedriatica Cardiovasculara care cel mai probabil va fi inaugurata in vara.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: 6 pacienti cu malformatii congenitale pe cord au fost operati cu succes la Timisoara (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.