A 41-a Conferinta Anuala de Imunologie

0

745_articolUniversitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara organizează în perioada 22-24 septembrie 2011 A 41-a Conferinţă Anuală de Imunologie cu participare internaţională. La ceremonia de deschidere, care va avea loc în Sala Senatului, între orele 12:00-14:00, va participa Dl. Profesor Dragoş Ciuparu, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, alături de cercetatori şi medici din ţară şi străinătate.

În prima zi a conferinţei este programată o sesiune specială, Celula stem de la studii fundamentale la aplicaţii clinice, dedicată proiectelor europene axate pe utilizarea celulelor stem în medicina regenerativă, în care este implicată echipa universităţii noastre coordonata de Prof. Virgil Păunescu. În cadrul acestei sesiuni vor susţine comunicări ştiinţifice cercetători din Franţa, Germania şi Italia, cu privire la progresele obţinute în acest domeniu, care va deschide o nouă era în medicina regenerativă.

În aceeasi zi va avea loc şi o sesiune dedicată proiectului POSCCE-A2-O2.2.1-2009-4 Nr. 852/14676, Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului, prin care se va construi în Timişoara, până în anul 2013, un institut de cercetare unic în regiune, dotat cu echipamente de cercetare performante şi o cameră albă, care va permite în viitor utilizarea celulelor stem în tratamentul bolnavilor cu afecţiuni neoplazice. Finanţarea proiectului, în valoare de 44.000.000 lei, este asigurată din fondurile Programului Operapţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, şi se înscrie în Axa Prioritară2 – CDI, Operaţiunea 2.2.1., derulandu-se prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Vineri, 23.09.2011, Profesorului Torsten Tonn (Germania) i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii noastre. Ceremonia va avea loc în Sala Senatului, de la ora 12:00. Excelenţa Sa, Klaus Christian Olaz, Consulul Germaniei la Timişoara, ne va onora cu prezenţa la acest eveniment festiv. La ceremonie va participa şi Prof. Dr. Erhard Seifried de la Universitatea Johann Wolfgang Goethe Frankfurt, în dubla sa calitate de mentor al Profesorului Tonn şi de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara.

Prof. CARMEN BUNU PANAITESCU, MD, PhD

Director Departament de Relaţii Internaţionale

Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, ROMANIA

Mobile: +40 721 434 100

Office: +40 256 220 4797

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.