A fost aprobata vaccinarea pentru categoria de varsta 12-17 ani cu vaccinul Moderna

0

Tinerii cu varsta de 12 pana la 17 ani se pot vaccina de luni cu vaccinul produs de Moderna. Campania de imunizare in randul adolescentilor vine dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat, pe 23 iulie, acordarea extinderii indicatiei vaccinului Spikevax / Moderna impotriva COVID-19 pentru categoria de varsta 12 – 17 ani.

Schema de vaccinare recomandata in cazul minorilor din aceasta categorie de varsta consta in administrarea a doua doze, la un interval de 28 de zile.

Vaccinare fara programare

Din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fara o programare prealabila in platforma electronica, prin prezentarea directa in centrele de imunizare, la cabinetele medicilor de familie unde se administreaza acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel national.

Pentru eficientizarea procesului, parintii sau tutorii pot descarca de pe site-ul ROVACCINARE atat chestionarul de triaj, cat si formularul prin care isi exprima acordul de vaccinare a miorilor pe care ii reprezinta. Cand se prezinta in centrul de vaccinare, adultii vor avea nevoie de actele de identitate valabile si certificatul de nastere al minorilor care nu au implinit 14 ani.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.