A fost confirmat primul deces cauzat de virusul Marburg, extrem de periculos si contagios

A fost confirmat primul deces cauzat de virusul Marburg, extrem de periculos si contagios

0

Autoritatile din Guineea au confirmat primul deces din Africa de Vest cauzat de virusul Marburg. Virusul se manifesta ca o febra hemoragica foarte infectioasa, asemanatoare cu Ebola, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Este pentru prima data cand boala a fost identificata in Africa de Vest. Persoana infectata a fost identificata saptamana trecuta, dupa ce s-a prezentat prima data la o clinica locala din cauza ca se simtea rau. Starea sa de sanatatae s-a degradat treptat si a murit.

Laboratorul de febra hemoragica din Guineea si Institutul Pasteur din Senegal au confirmat prezenta virusului Marburg.

Virusul Marburg se poate raspandi usor pe arii extinse, iar asta inseamna ca trebuie oprit rapid. Lucram cu autoritatile sanitare pentru a introduce rapid masuri, bazate pe experienta anterioara a Guineei in cazul virusului Ebola, care se transmite intr-un mod similar, a declarat Matshidiso Moeti, directorul regional OMS pentru Africa.

Atat cazul de infectare cu virusul Marburg, cat si cazurile de Ebola din Guineea, au fost depistate in districtul Gueckedou, aproape de granita cu Liberia si Coasta de Fildes. Primele cazuri din epidemia de Ebola din 2014-2016, cea mai grava din istorie, au provenit din aceeasi regiune din Guineea.

Rata mortalitatii in cazul virusulul Marburg a variat, in cazul epidemiilor anterioare, intre 24% si 88%, in functie de tulpina si tratament, a anuntat OMS.

Virusul se transmite de la animal la om

Epidemiile de Marburg se declanseaza cand un animal infectat, precum o maimuta sau un liliac, transmite virusul unui om. Virusul se raspandeste apoi de la om la om prin contact cu fluidele corporale ale celor bolnavi. Printre simptome se afla dureri de cap, dureri musculare, insa pacientii pot ajunge sa aiba sangerari si chiar sa vomite sange.

In ultimii 50 de ani, s-au inregistrat 12 focare mari de Marburg. Majoritatea, in Africa de Est si Sud. Ultimul mare focar a fost in Angola, in 2005. Atunci, 200 de oameni au murit dupa ce s-au infectat.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.