A fost descifrat misterul virusului HIV

0

1145_articolS-a descoperit molecula virusului HIV care este responsabilă de apariţia SIDA în organism, anunţă Europa Press. Potrivit cercetătorilor grupului IrsiCaixa, descoperirea va permite apariţia unor noi tipuri de medicamente destinate limitării răspândirii virusului, care să ducă ulterior la o strategie terapeutică mai eficientă şi un vaccin.

Descoprirea cercetătorilor, a fost publicată în revista PLoS Biology, şi este semnificativă pentru cercetarea de bază, pentru că se descrie pentru prima oară rolul cheie al gangliozidelor, care sunt molecule din membrană HIV, în pătrunderea virusului SIDA în celulele responsabile cu activarea unui răspuns imunitar împotriva virusului şi a răspândirii lui în organism, scrie Agerpres.

În colaborare cu Institut de Química Avanada din Catalonia şi Universitatea din Heidelberg, cercetarea a demonstrat că “dispariţia gangliozidelor inhibă complet propagarea virusului”, potrivit spuselor cercetătorilor. Liderul cercetării, Javier Martínez-Picado, a precizat că în prezent, terapiile antiretrovirale îmbunătăţesc calitatea vieţii pacienţilor cu SIDA, însă nu îi vindecă, pentru că virusul continuă să se împrăştie în corp.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.