A fost descoperit vaccinul care previne aparitia bolii Alzheimer

0

1702_articolUn grup de cercetători spanioli a conceput un vaccin împotriva bolii Alzheimer, care poate preveni apariţia bolii sau atenua simptomele ei atunci când aceasta s-a instalat deja, după cum arată primele teste efectuate pe şoareci transgenetici, anunţa Agerpres.

Medicul spaniol Ramón Cacabelos, coordonatorul proiectului, a prezentat vaccinul EB-101 împreună cu documentaţia ştiinţifică. Cercetătorul a obţinut deja autorizaţia pentru a realiza vaccinul în SUA, unde grupul de cercetători poartă discuţii cu mai multe multinaţionale din sectorul medical pentru a începe studiile clinice pe oameni.

Aceste studii ar putea începe în trei sau patru luni şi vor dura între şase şi opt ani, dar termenele depind şi de condiţiile pe care le va impune FDA, organismul american ce reglementează producţia de medicamente.

Cercetătorii subliniază importanta prevenirii acestei boli care începe să se manifeste de la vârsta de 60-65 de ani, deşi ea începe să afecteze creierul mult mai devreme, încă de la vârsta 30-35 de ani. Astfel, cu ajutorul acestui vaccin s-ar putea opri cursul bolii cu 30-40 de ani înainte ca ea să devină manifesta.

De altfel, primul test clinic mondial pentru prevenirea şi întârzierea bolii Alzheimer va fi efectuat în Australia Occidentală, a anunţat ministrul australian al sănătăţii, Kim Hameş.

Studiul va fi condus de profesorul Ralph Martins, renumit la nivel internaţional, de la Fundaţia de cercetare Alzheimer McCusker. Ministerul a afirmat că guvernul din statul Australia Occidentală a promis 500.000 de dolari australieni (527.470 de dolari americani) pentru a susţine noul test.

Se estimează că în prezent în lume există 36 de milioane de bolnavi de Alzheimer, iar previziunile arată că în anul 2030 acest număr ar putea ajunge la 66 de milioane şi la 115 milioane în anul 2050. La ora actuală mai sunt în stadiul de experiment şi alte vaccinuri împotriva acestei boli în SUA, Israel, Japonia şi China.

Sursa: paginamedicala.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.