A fost inregistrat primul caz de gripa din acest sezon

A fost inregistrat primul caz de gripa din acest sezon

1

A fost inregistrat primul caz de gripa din acest sezon, potrivit secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu. Este vorba despre un barbat de 30 de ani din Bucuresti. Cazul, desi inregistrat joi, va fi raportat oficial de autoritati luni.

„S-au facut teste de identificare a SARS-CoV-2 si a gripei. SARS-CoV-2 – negativ, gripa – pozitiv. Deci, este primul caz din sezonul acesta. Am avut si anul trecut. Sigur, nu am avut o crestere semnificativa, care sa duca la o epidemie cum am avut in sezonul 2019-2020. Anul trecut n-am avut, tocmai pentru ca aceleasi masuri pe care le aplicam impotriva SARS-CoV-2 functioneaza si impotriva gripei”, a spus Andrei Baciu.

Infectare simultana

Secretarului de stat in Ministerul Sanatatii a atras atentia ca un pacient cu SARS-CoV- 2 se poate infecta si cu virusul gripal in acelasi timp.

„Nu exista acum, in Romania, pentru ca avem un singur caz, insa sigur ca exista (posibilitatea – n.r.), este un virus. Poti sa inhalezi n tipuri si atat timp cat intri in contact cu particule virale, in momentul in care le-ai inhalat si acestea se multiplica la nivelul mucoasei respiratorii, intra in torentul sangvin, in momentul in care faci un test, iese pozitiv, se cheama ca esti infectat”, a explicat Andrei Baciu.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: A fost inregistrat primul caz de gripa din acest sezon • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.