A inceput constructia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculara pediatrica

0

1195_articolA început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, care va intra în funcţiune anul viitor.

În cadrul Clinicii se va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii, capacitatea fiind stabilită la un număr de 110 paturi, dispuse pe patru niveluri.

Parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgente, diagnostic, internări-camera de gardă şi laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârsta – sugari, preşcolari, şcolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic şi secţiei ATI adiacente, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + secţia ATI.

Primăria sectorului 1 face această investiţie şi nu este pentru prima dată când ajută spitalul.

“Centrul de Excelenţă pentru Chirurgie Cardiovasculară va completa ceea ce lipseşte spitalului. Departamentul de cardiologie, neurologie, chirurgie cardiacă, nefrologie. în prezent, zece medici se pregătesc pentru chirurgia cardiovasculară la un spital public din Bruxelles”, a explicat Prof. Dr. Dan Enescu managerul unităţii

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.