O studentă rezidentă şi pilotul Adrian Iovan au decedat în accidentul aviatic din Apuseni

O studentă rezidentă şi pilotul Adrian Iovan au decedat în accidentul aviatic din Apuseni

0

studenta rezidentO studentă rezidentă şi cunoscutul pilot Adrian Iovan au fost declarați morți de echipajele de salvare ajunse la locul accidentului din zona Munților Apuseni.

Pilotul Adrian Iovan a fost prins între resturile aparatului de zbor, iar tânăra medic rezident nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Aparatul, proprietate a Școlii Superioare de Aviație Civilă, a căzut de la limita judetelelor Cluj și Alba.

Cei care au luat legătura prin telefon cu unele dintre victime au aflat că toate au supraviețuit, dar că unele sunt în stare critică.

În jur de 6 ore a durat căutarea epavei, timp în care informațiile au fost contradictorii.

La operaţiune au luat parte pădurari, salvamontiști, echipe ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Alba şi Bihor, dar și numeroși voluntari.

În jurul orei 16.00, avionul medical cu 7 persoane la bord, 4 medici, studenta rezidentă şi doi membri ai echipajului, a aterizat forțat într-o zonă muntoasă, înzăpezită, foarte greu accesibilă.

Victimele au fost găsite de un pădurar, iar mai apoi la fața locului au ajuns și salvatorii.

Avionul zbura de la Bucureşti la Oradea pentru o prelevare de organe.

Pilotul a avut ultima convorbire cu cei de la Romatsa după ce a trecut de Sibiu. Preşedintele instituției, Aleodor Frâncu, a declarat că Adrian Iovan a anunţat că va coborî la 2100 de metri, o altitudine mai mică decât cea normală, din cauza vizivilității extrem de reduse din cauza ceții.

După acest moment, s-a pierdut legătura cu aparatul de zbor.

O echipă de criminaliști a plecat spre locul accidentului aviatic pentru a acorda sprijin la cercetările făcute în acest caz.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.