Accidentul cu elicopterul SMURD - cine sunt cei care si-au pierdut viata

Accidentul cu elicopterul SMURD – cine sunt cei care si-au pierdut viata

0

Orele au trecut, iar sperantele de a-i salva s-au naruit! Vorbim de cei care s-au prabusit cu elicopterul SMURD, in lacul Siutghiol, in judetul Constanta – pilotul, copilotul si doua cadre medicale – toti au decedat. Adusa prima la mal, o femeie – medicul echipajului – a incetat din viata la spital.

Accidentul cu elicopterul SMURD – medicul avea 39 de ani, asistenta medicala – 38 de ani

Dupa ce familiile celor care si-au pierdut viata in misiunea cu elicopterul SMURD au fost anuntate, Ministerul Afacerilor Interne a facut publice numele celor care si-au pierdut viata:

– Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Catuneanu, avea 47 de ani, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.
– Copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, de 42 ani, avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 7 ani si absolvise cursurile scolii Militare in urma cu 18 ani.
– Medicul din cadrul SMURD Constanta, Vizireanu Laura avea 39 de ani, iar asistenta medicala, Gabriela Camelia Harton – 38 de ani si lucra in cadrul SMURD din anul 2008. Se vorbeste ca cei patru erau in viata dupa accident, insa n-au avut nicio sansa sa reziste in apa extrem de rece, pana si-au facut aparitia echipele de salvare.

Cautari ingreunate de temperatura scazuta a apei si malul de pe fundul lacului

La operatiunile de cautare a victimelor accidentului in care a fost implicat elicopterul SMURD au participat forte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale, printre care scafandri, pompieri salvatori, jandarmi, politisti si politisti de frontiera din Garda de Coasta. Interventia a fost ”in dinamica”, este termenul folosit de MAI, fiind implicate in total peste 180 de forte, cautarile fiind ingreunate, potrivit scafandrilor, de temperatura scazuta a apei si cantitatea mare de mal de pe fundul lacului.

Elicopterul EC 135, care a fost implicat accidentul elicopterul SMURD, a fost preluat de Inspectoratul General de Aviatie de la Consiliul Judetean Constanta in data de 25 noiembrie 2014, pentru a fi utilizat in misiuni de tip SMURD. Elicopterele operate de SMURD (foto www.smurd.ro), de tipul celui implicat in accident, au fost oprite la sol. Ancheta privind identificarea cauzelor producerii accidentului este realizata de catre Parchetul Militar.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.