Actiune umanitara pentru copiii cardiaci din Timisoara

0

420_articolFundaţia “Save a child’s heart” din Israel împreună cu Medical Engineering Association (M.E.A.) din România , s-au unit, pentru a realiza o serie de evenimente cu scop umanitar la Timişoara.

What drives a life?” este mesajul pe care organizatorii evenimentelor doresc să-l transmită timişorenilor, referitor la problemele cu care se confruntă copiii cu afecţiuni cardiace.

La Timişoara va avea loc în perioada 24-25 martie, conferinţa “Voluntariatul şi implicarea în campanii umanitare”, la care vor participa reprezentanţi ai Fundaţiei “Save a Child’s Heart”, Israel, ai Universităţii Politehnica din Timişoara, de asemenea de la Ambasada Statului Israel al Bucureşti, Lions Internaţional Smurd, Crucea Roșie, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, Internațional Federation of Medical Student’s Association Novi Sad, Wise Education, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică, Liga AC.

Programul conferinţei se va desfăşura între orele 1000 – 1400 după cum urmează:

– 24.03.2011 – Sala Mică a Senatului UPT (rectoratul UPT, piaţa Operei)

– 25.03.2011 – Sala de conferinţe Casa Poli 2 (Bd. M. Eminescu nr.11)

Totodată, în premieră pentru România, M.E.A. vă oferă oportunitatea de a admira o expoziţie de fotografii, deja prezentată în oraşe precum: Tokyo, Cape Town, New York, Berna, Geneva, Bruxelles, Paris, Moscova, Vancouver, Munchen, Tel Aviv, şi nu numai. Fotografiile vor  fi expuse în săptămâna 21 – 27 martie 2011 la Atelierul de Urbanism al Primăriei Timisoara – Piaţa Operei, ulterior urmând a fi expuse la Muzeul de Arta – Palatul Baroc Timişoara.

Vineri 25 martie 2011, ora 19:00 la Domul Catolic, din Piaţa Unirii, va avea loc concertul caritabil „Ave Maria”. Fondurile strânse vor fi utilizate pentru susţinerea copiilor cu probleme  cardiace.

Save a child’s heart” (SACH) este un proiect umanitar internaţional, a cărui misiune este de-a îmbunătăţi calitatea îngrijirii copiilor cu boli cardiace din diferite ţări , care se confruntă cu astfel de probleme, dar şi de-a crea centre de competenţă, în aceste ţări. Fundaţia a tratat, prin intermediul unui centru medical din Israel, din 1995, peste 2500 de copii cu afecţiuni cardiace, din 43 de ţări.

România este una dintre ţările care au beneficiat de suportul fundaţiei israeliene, încă din 2001. De atunci, 25 de copii proveniţi din familii sărace au beneficiat de intervenţii  chirurgicale la inimă, care le-a dat şansa la o nouă viaţă.

Detalii pe site-ul :  http://wdl.mea-edu.ro

Autor: Maria Rohnean

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.