Activitatea a 11 centre de vaccinare, sistata temporar din cauza interesului scazut

1

11 centre de imunizare vor avea activitatea sistata temporar, in 127 – programul va fi redus, iar 70 de fluxuri au fost inchise, in contextul in care 45% dintre centre erau folosite la mai putin de jumatate din capacitate, potrivit coordonatorului campaniei nationale de vaccinare, Valeriu Gheorghita.

“In circa 45% din cazuri, centrele vaccinau la mai putin de jumatate din capacitatea fluxului, tocmai de aceea am propus catre fiecare Directie de sanatate publica judeteana masuri tintite, fie de reducere a programului de lucru si disponibilizarea echipelor mobile catre activitati de vaccinare cu sprijinul lor, in mod deosebit, in rural sau alte tipuri de activitati de vaccinare tip maraton sau alte evenimente in locatii atipice sau chiar sistarea temporara a activitatii pentru anumite centre”, a explicat seful CNCAV.

Cate un centru de vaccinare din Bihor, Giurgiu, Timis, doua centre din Mehedinti si cate trei centre din Teleorman si Valcea vor avea activitatea sistata.

Reactivare in caz de urgenta

Centrele de vaccinare nu vor fi inchise definitiv din cauza ca este greu de anticipat evolutia epidemiologica din urmatoarele luni. Potrivit lui Gheorghita, acestea trebuie sa fie pregatite sa fie reactivate la nevoie.

“Ca atare, in urma propunerilor primite de la DSP in 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistata temporar, de asemenea, se reduce programul de lucru in 127 de centre de vaccinare si au fost inchise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care au peste trei sau peste patru fluxuri la care activitatea era redusa si concordanta cu numarul de fluxuri care au ramas active”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Programul de lucru va fi afisat la vedere si va fi actualizat si in platforma de programare.

Interesul a scazut progresiv

In ultimele saptamani, s-a inregistrat o reducere “progresiva” a numarului de persoane vaccinate anti-COVID-19.

“Dupa cum stim, in ultimele saptamani, s-a inregistrat o reducere progresiva a numarului de persoane vaccinate cel putin cu doza I, in conditiile in care s-au mentinut livrarile conform calendarului propus cu un numar important de doze, asa incat la acest moment avem un procent de circa 60% rata de utilizare a vaccinurilor receptionate de Romania din aproape 15 milioane de doze. Ca atare, este important sa evitam iesirea din termenul de valabilitate a dozelor si sa avem totusi un numar semnificativ de doze care sa poata sa fie stocate pe termen lung, atat cat permite intervalul de valabilitate, asa incat sa reactionam, pe de-o parte, la noul val de imbolnaviri daca acesta va fi si in Romania si, pe de alta parte, de a asigura pe mai departe buna functionare a campaniei de vaccinare”, a adaugat Valeriu Gheorghita.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Activitatea a 11 centre de vaccinare, sistata temporar din cauza interesului scazut • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.