Actualitati privind Reabilitarea pulmonara si Ventilatia mecanica la domiciliu

0

1170_articolUn eveniment unic în România, cu Statut de Congres Internaţional, care reuneşte pentru prima dată specialiştii din toate domeniile care se ocupă de patologia toracelui (pneumologie, cardiologie, pediatrie, medicina de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă, chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică) din ţară şi străinătate şi la care Houston NPA participa în calitate de partener.

Conferinţa cu participare internaţională cu tema “Actualităţi privind Reabilitarea pulmonară şi Ventilaţia mecanică la domiciliu” şi evenimentul Satelit: “Cursul de medicină somnului: tratamente moderne ale sindromului Apneic în somn” se vor desfăşura la Iaşi, la Motelul Bucium, cu deschiderea Oficială la Palatul Roznovanu, în perioada 10 – 12 mai 2012, şi are ca Iniţiator, organizator local şi preşedinte pe Conf. Univ. Dr. Paraschiva Postolache, MD, PhD, FCCP, Vice-Preşedinte al Consiliului ACCP al Regenţilor Şi Guvernatorilor Internaţionali şi Regent Internaţional pentru România al ACCP, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” şi Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi.

În cadrul Conferinţei se vor dezbate trei teme:

  • Reabilitarea pulmonară,
  • Ventilaţia mecanică la domiciliu
  • Medicina somnului

Pentru fiecare temă fiind alocată câte o zi cu câte două simpozioane şi un curs de simulare.

Evenimentul este de maxim interes nu numai pentru implicarea activă în organizare a mai multor asociaţii şi societăţi profesionale din ţară (Societatea Romană de Pneumologie, Societatea Romană de Cardiologie, Societatea Romană de Anestezie şi Terapie Intensivă, Societatea Romană de medicina de urgenţă, Societăţile Romane de Chirurgie Toracică şi Cardiovasculara, Societatea Romană de Pediatrie), dar mai ales prin faptul că se desfăşoară sub patronajul American College of Chest Physicians (ACCP), o organizaţie profesională medicală multidisciplinara, profund dedicată misiunii sale de a promova prevenţia şi tratamentul bolilor toracelui prin leadership, educaţie, cercetare şi comunicare (www.chestnet.org) şi al Fundaţiilor “Marele Priorat Roman Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim” (www.ordinuldemalta.ro) şi “Flacăra Speranţei”.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.