Adevarat sau fals, legat de implantul dentar

Adevarat sau fals, legat de implantul dentar

0

Dinti lipsa? O solutie ar fi implantul dentar: ce afectiuni ne impiedica – ce contraindicatii sunt? Iata temerile romanilor: adevarat sau fals

Ce afectiuni figureaza intre contraindicatii? Din capul locului trebuie precizat ca implantul dentar este contraindicat in cazul persoanelor cu boli cronice, care sunt diagnosticati cu SIDA, care sufera de diabet zaharat sau care prezinta probleme cardiace severe si anumite afectiuni ale sangelui.

Varsta, un impediment? Nu! Atat timp cat persoana este sanatoasa si analizele o recomanda pentru o astfel de interventie, procedura poate fi realizata cu succes.

De ce depinde reusita acestei interventii? In mare masura, de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a nervului alveolar-inferior.

”Este foarte important sa evaluam atent istoricul medical al pacientului, sa facem un set de radiografii speciale si analize de sange. Abia dupa ce ne asiguram ca rezultatele sunt bune, putem pregati persoana pentru procedura de implant dentar”, afirma, despre implantul dentar, dr. Raluca Pascu, medic primar stomatog, specialist ortodonţie şi ortopedie dento-faciala.

Ce invoca multi romani cand nu recurg la implantul dentar

Cele mai frecvente temeri legate de implantul dentar se refera la urmatoarele:
1. durerea;
2. pretul foarte ridicat al unei astfel de proceduri;
3. teama ca stilul de viata va suferi modificari majore.

Sa le abordam pe rand! Durerea? Implantul dentar se realizeaza sub anestezie locala, fara nicio senzatie de durere. Persoanelor care sufera de anxietate li se poate administra intravenos o substanta medicamentoasa care genereaza o stare de relaxare si calm. Un usor disconfort se poate resimti in perioada de vindecare, timp in care celulele osoase se ataseaza de suprafata implantului, pentru a reda in final o dantura care arata si se simte natural.

Pretul? Ei, aici e o intreaga discutie – mai ieftin, mai scump? ”In momentul in care o persoana se decide sa apeleze la tratamentul cu implant dentar, trebuie sa tina cont in primul rand de raportul calitate – pret. Medicii stomatologi care tin la calitatea actului medical vor alege doar implanturile cele mai sigure recunoscute la nivel international, care au un pret de achizitie mai ridicat. Este important de retinut faptul ca vorbim de o investitie pe termen lung, cu efect vizibil in imbunatatirea dictiei si reproducerea cat mai exacta a capacitatii naturale de a musca si mesteca”, sustine dr. Raluca Pascu.

Stilul de viata va suferi modificari majore? Da, in bine! Implantul dentar imbunatateste semnificativ calitatea vietii. Pe langa faptul ca ajuta la recuperarea unei danturi complet functionale, ofera si o siguranta de sine.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.