Cat timp raman in corpul uman aditivii alimentari din mezeluri?

Cat timp raman in corpul uman aditivii alimentari din mezeluri?

0

Mezelurile, pateurile si alte preparate din carne, comercializate in magazine, sunt unele dintre produsele care contin aditivi alimentari si daca sunt consumate in exces au efecte nocive asupra organismului.

Acestea ne pot face probleme de sanatate, ca urmare a substantelor pe care le contin. Nutritionistii ne atrag atentia asupra faptului ca aceste preparate au efecte nocive asupra organismului.

Expertii spun ca pe eticheta unui mezel sunt inscrise peste 20 de ingrediente, iar unle dintre aceste sunt deosebit de nocive pentru sanatate.

Unii aditivi alimentari pot ramane in organism si 10 ani

S-a constatat ca numai unul singur este carne, iar restul este reprezentat de substante precum fosfati, nitriti, nitrati si arome sintetice – aditivi sintetici care raman in corpul uman si zece ani dupa ce au fost consumati. Asta se intampla deoarece tubul digestiv nu ii poate digera, spun nutritionistii.

Copiii ar trebui sa fie feriti de astfel de aditivi alimentari

Potrivit medicilor, parintii ar trebui sa se obisnuiasca sa nu dea nici un gram din aceste semipreparate copiilor, mai ales ca s-a observat ca efectele pe termen lung ar putea sa fie deosebit de grave.

Fosfatii sunt niste substante care afecteaza cresterea copiilor, iar estimarile specialistilor arata ca in circa doua decenii femeile vor suferi de osteoporoza, iar barbatii vor scadea mai repede in inaltime la batranete si, in multe cazuri, vor fi obezi.

Expertii avertizeaza asupra faptului ca un consum frecvent de mezeluri poate sa dea dependenta, iar colorantii folositi in procesul de fabricatie sunt pe baza de aluminiu, substanta care distruge celulele nervoase, favorizand aparitia bolii Alzheimer.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.