Admitere Medicina 2016: precizari legate de concurs

Admitere Medicina 2016: precizari legate de concurs – inscriere, materii, intrebari

0

Admitere Medicina 2016: una din universitatile de profil din tara a venit cu precizari legate de sesiunea de concurs din luna iulie.

UMF „Gr. T. Popa” Iasi transmite ca perioada de inscriere pentru concursul de admitere Medicina 2016 este 18-22 iulie (in intervalele orare 8-13 si 14-19).

Concursul de admitere are loc luni, 25 iulie, incepand cu ora 10. Ponderea notei de la Bacalaureat este de 10% din media finala.

Concursul de admitere consta intr-o lucrare scrisa tip grila:

a. la doua materii:

Medicina si Medicina Dentara – Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia Omului) (obligatoriu) si Chimie Organica sau Fizica (la alegere);
Farmacie – Chimie Organica (obligatoriu) si Biologie Vegetala sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia Omului) (la alegere)

Ponderea in calculul notei la teza a materiei principale (obligatorii) este de 60%, iar a materiei la alegere este de 40%.

b. La o singura materie:
Pentru Bioinginerie Medicala – Matematica, Fizica sau Chimie (la alegere)
Pentru admiterea la specializarile de invatamant cu 240 si 180 de credite (Asistenta Medicala Generala, Balneo-fiziokinetoterapie si Recuperare Medicala, Nutritie si Diabet, Tehnica Dentara) – Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia Omului) sau Chimie (la alegere).

Durata de desfasurare a probei scrise este de 3 ore.

Intrebarile vor fi de tip complement simplu. Jumatate dintre intrebari vor fi „la prima vedere”, iar jumatate vor fi alese prin tragere la sorti din culegerile cu teste publicate in Editura UMF „Gr. T. Popa” Iasi.

Citeste si: Admitere Medicina 2016: care sunt cartile de care ai nevoie

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.