Admitere Medicina, in septembrie: un inscris la... doua locuri!

Admitere Medicina, in septembrie: un inscris la… doua locuri!

0

Situatie inedita la concursul de admitere Medicina si Medicina Dentara: daca in vara a fost concurenta serioasa, in unele cazuri, la una din universitatile din tara sunt, acum, sensibil mai putini inscrisi decat numarul de locuri!

Marti, 15 septembrie e “ziua cea mare” pentru cei inscrisi la concursul de admitere Medicina si Medicina Dentara, la UMF Tirgu Mures: sustin proba scrisa. Cati insa sunt cei care vor sa imbrace halatul ab?

Admitere Medicina, in septembrie 2015: unde sunt doar 12 inscrisi la 25 de locuri?

Cei mai multi candidati sunt inscrisi la Medicina – limba romana+limba engleza (37, pe 25 de locuri), in timp ce la Medicina limba romana+limba engleza sunt doar 12 inscrisi, tot pe 25 de locuri, rezulta din site-ul UMF Tirgu Mures. La Medicina Dentara – limba maghiara+limba engleza sunt patru inscrisi pe cinci locuri, iar la Educatie fizica si sportiva, pe 15 locuri, in limba romana, sunt numai noua inscrisi. Situatia inscrierilor si locurilor disponibile poate fi consultata AICI.

De notat ca studentii admisi la aceste programe vor studia la limba romana sau limba maghiara ca program de baza, pentru care vor prezenta competenta lingvistica, dar vor avea posibilitatea de a opta pentru a studia unele discipline in limba engleza.

La Medicina si Medicina Dentara, taxa de studiu este de 5.000 de euro pe an, in timp ce la Educatie fizica si sportiva se percepe 4.000 de lei pe an. Studentii admisi vor ramane la aceasta forma de scolarizare pana la incheierea studiilor. Trecerea la programele de studii in limba romana sau in limba maghiara, la buget sau cu taxa anuala de 8.000 lei se va putea face doar sustinand un nou examen de admitere si obtinand media minima a ultimului clasat la buget (pentru cei care solicita transfer la locuri bugetate – exclusiv in anul I) sau la taxa ( pentru cei care solicita transfer la locuri cu taxa de 8.000 lei – in anul corespunzator).

Admitere Medicina, in septembrie: precizari inaintea examenului

Proba scrisa incepe la ora 10:00 si dureaza trei ore. Candidatii pot intra in salile de concurs in care sunt repartizati incepand cu ora 9:00. La intrarea in salile de examen, candidatii se legitimeaza cu buletinul de identitate/ cartea de identitate / pasaportul, in termen de valabilitate, si vor avea asupra lor legitimatia de concurs, printata de fiecare candidat la finalizarea procedurii de inscriere online.

Plicurile cu subiectele de examen se vor deschide la ora 10:00: candidatii care in momentul deschiderii subiectelor nu se afla in sala de concurs pierd dreptul de a mai sustine examenul. Pe parcursul examenului, candidatii pot avea asupra lor o sticla cu apa/suc si dulciuri. Nu este permisa intrarea in sala cu telefoane mobile, calculatoare si instrumente de scris proprii.

UMF Tg. Mures pune la dispozitia candidatilor carioca pentru completarea grilelor si pixuri pentru ciorne.

Admitere Medicina, in septembrie: sunt locuri si la UMF Timisoara

Si Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara organizeaza concurs de admitere, in luna septembrie 2015, pentru specializari din cadrul Facultatii de Farmacie. Este vorba despre 77 de locuri, dintre care 28 la Farmacie si 53 la Asistenta de farmacie (Lugoj).

Marti, 15 septembrie, are loc afisarea rezultatelor provizorii pentru specializarea Asistenta de farmacie, unde este concurs de dosare (media generala de admitere se va calcula pe baza mediei generale de la bacalaureat). Miercuri, 16 septembrie, intre orele 10:00-13:00, are loc testul-grila de verificare a cunostintelor pentru specializarea Farmacie si tot in aceeasi zi se anunta rezultatele pentru acest examen.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.