Admiterea la Medicina - cum se face inscrierea candidatilor

Admiterea la Medicina – precizari privind inscrierea candidatilor

0

Facultatile de Medicina au elaborat un set de reguli legate de inscrierea candidatilor la concursul de admitere din vara acestui an. UMF Tg. Mures pune la dispozitia celor interesati inclusiv un call center!

Inscrierea candidatilor la concursul de admitere in anul I pentru toate programele de studii, la UMF Tg. Mures, se va face in perioada 13 iulie, ora 8:00 – 17 iulie, orele 14:00, prin intermediul portalului de inscriere online, 24 de ore din 24, accesibil de pe pagina principala a site-ului institutiei.

Inscrierea candidatilor – cei care intampina dificultati in utilizarea portalului, in aceeasi perioada, universitatea pune la dispozitie o sala dotata cu aparatura necesara inscrierii online, de unde au posibilitatea sa se inscrie si unde beneficiaza de asistenta din partea personalului secretariatelor. Cei care se inscriu la sediul universitatii achita o taxa suplimentara de 50 de lei, la intrarea in sala.

Pentru asistenta tehnica, va fi disponibil un call center, numar de accesare 0265-208948, la care candidatii pot apela pentru lamuriri tehnice, in perioada 13 – 16 iulie 2015, intre orele 9:00 – 17:00, si in 17 iulie, intre orele 9:00 – 14:00.

“Recomandam candidatilor sa utilizeze inscrierea online de la calculatoarele personale. inscrierea la sediul universitatii este destinata doar candidatilor care nu au posibilitati tehnice”, anunta UMF Tirgu Mures.

Candidatii la concursul de admitere din iulie 2015 se pot inscrie la un singur program de studiu.

Taxa de inscriere la examen este de 200 lei. Vezi aici cum se face achitarea taxei!

Pentru cei care se inscriu la sediul universitatii se percepe o taxa suplimentara de 50 de lei, la intrarea in sala de inscriere.

Inscrierea candidatilor – precizari privind numele

Toti candidatii, inclusiv candidatele casatorite, vor fi inscrisi la concurs cu numele din certificatele de nastere. In scopul evitarii unor neintelegeri, atunci când se efectueaza operatii de legitimare pe baza buletinului de identitate, se impune ca, la numele din certificatul de nastere sa fie inscris (in paranteza) si numele din certificatul de casatorie, de infiere sau cel prevazut in hotarâri judecatoresti de schimbare a numelui ori prenumelui, initiala fiind cea a prenumelui tatalui, sau dupa caz, a mamei.

Pentru informarea candidatilor se va afisa numarul de locuri pe facultati si programe de studii precum si dinamica zilnica a inscrierilor candidatilor, pe fiecare program.

Dupa incheierea definitiva a inscrierii, se vor intocmi listele nominale ale candidatilor inscrisi, in ordinea alfabetica si vor fi afisate pe site-ul universitatii si la loc vizibil, cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea probei, pe tabele tip, care vor cuprinde facultatea, programul de studiu, probe de concurs, limba in care sustin probele si repartizarea pe salile de concurs. Orice sesizare a candidatilor privind existenta unor inexactitati a datelor precizate pe aceste tabele se verifica imediat, corecturile necesare efectuându-se direct pe listele afisate cel mai târziu cu 3 ore inainte de inceperea probei, cu aprobarea rectorului, precizeaza UMF Tg. Mures.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.