Afli rapid dacă ai HIV / SIDA. Test de salivă, preț - mai puțin de trei euro!

Afli rapid dacă ai HIV / SIDA. Test de salivă, preț – mai puțin de trei euro!

0

Se întâmplă în Brazilia, țară în care sunt 700.000 de pacienți cu HIV/SIDA și probabil, destui, care nu știu că sunt infectați cu temutul virus. ”Brazilia va deveni astfel prima ţară din lume care introduce un tratament preventiv al SIDA în sistemul său de sănătate publică”, sună anunțul lui Alexandre Padilha, ministrul sănătăţii din această țară. Începând din luna februarie, în farmacii se vor vinde teste pentru diagnosticarea rapidă a HIV, pe bază de salivă, la un preţ sub patru dolari, undeva la trei euro în bani europeni.

Te temi că ai putea avea SIDA? Ai avut un contact sexual neprotejat și te temi de o infecție cu virusul HIV? Te temi, la modul general, HIV / SIDA? Discret, folosind puțină salivă, poți să afli dacă ai motive de îngrijorare, susține directorul Departamenului SIDA al ministerului, Fabio Mesquita.

”Nimeni nu mai are nevoie să meargă la dispensar, nici să aştepte timpul necesar pentru a obţine rezultatul unui examen normal”, sună anunțul departamentului de profil din Ministerul brazilian al Sănătății. Guvernul acestei țări face din bătălia împotriva HIV / SIDA o prioritate: toţi adulţii seropozitivi vor primi tratamente antiretrovirale, inclusiv cei al căror sistem imunitar încă nu este afectat.

Compartimentul pentru monitorizarea și evaluarea infecției HIV / SIDA în România, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș” oferă câteva date statistice privind HIV / SIDA în România (valabile la 30 septembrie 2013):

Total HIV / SIDA, cumulativ 1985 – 2013… 19.026 cazuri, dintre care 9.937 la copii și 9.089 la adulți
Total decese HIV / SIDA, în perioada 1985 – 2013… 6.282 cazuri
Total pacienți HIV / SIDA în viață… 12.119 cazuri
Cazuri noi HIV/SIDA, depistate în 2013… 577
Decese HIV/SIDA, înregistrate în 2013, prin fişele de confirmare a cazului HIV/SIDA… 116

Surse: Agerpres, www.cnlas.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.