Agentia Europeana a Medicamentului a publicat lista simptomelor la care trebuie sa fie atenti cei vaccinati cu AstraZeneca

1

Persoanele vaccinate cu serul anglo-suedez trebuie sa fie atente la simptome cum ar fi dureri puternice de cap sau vedere in ceata.

De asemenea, acestea ar trebuie sa ceara imediat ajutorul medicilor daca au dificultati de respiratie, durere in piept, picioare umfate sau dureri abdominale persistente. Petele mici aparute sub piele la locul injectiei sau vanataile pe diferite parti ale corpului sunt primele semnale care ar putea anunta o tromboza.

Pana in 4 aprilie, au fost identificate 169 de cazuri de cheaguri de sange pe creier, la 34 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca administrate in Zona Economica Europeana.

Agentia Europeana a Medicamentului a confirmat ca ar putea exista o legatura intre vaccinul AstraZeneca si cazurile de tromboze semnalate in mai multe tari. Cu toate acestea, nu exista suficiente date care sa duca la o recomandare de intrerupere a imunizarii cu acest ser, ci doar a trecerii acestor efecte adverse in prospectul emis de producator.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Agentia Europeana a Medicamentului a publicat lista simptomelor la care trebuie sa fie atenti cei vaccinati cu AstraZeneca • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.