Al 19-lea Congres National de Medicina de Laborator – SRML 2012

0

1470_articolImpactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice reprezintă una din temele dezbătute anul acesta la cea mai  prestigioasă manifestare științifică din cadrul comunității de medicină de laborator din  țara noastră,  al 19-lea Congres Național de  Medicină de Laborator, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 03 noiembrie, la Institutul Național de Statistică, București.

Concomitent cu Congresul Național de Medicină de Laborator se vor desfășura alte 3 manifestări științifice: cel  de-al 7-lea  Congres Național al Asistenților Medicali de Laborator,  al 6-lea Simpozion de Imunopatologie,  al 2-lea Simpozion de Monitorizare a Tratamentului  Medical iar  în paralel vor fi organizate două expoziții medicale specializate: Clinilab și Tehnomedica.

În cadrul unor dezbateri,  Congresul SRML 2012 consemnează susținerea unor teme atât științifice cât și tehnice care acoperă un câmp științific vast:  Infecţii declanşate în timpul dezastrelor, Interacţiunea predispoziţiei genetice  – factori de mediu,  Microorganisme implicate în pandemii, Semnificaţia clinică a testelor de laborator, Laboratorul clinic în viitor, Strategii privind programele de evaluare a calităţii în laborator, Standardizarea metodelor de analiză în laborator, Mecanisme moleculare şi celulare în bolile alergice şi autoimmune, Standardizarea testelor imunologice, Calitatea testelor la patul bolnavului, Medicina de laborator bazată pe dovezi etc.

O mențiune specială o atribuim faptului că evenimentul științific implică o largă participare națională și internațională a medicilor, biochimiștilor, biologilor, chimiștilor care își desfașoară activitatea în domeniul laboratorului clinic, cuprinzând contribuții știintifice originale, schimburi de idei și de experiență, discuții cu furnizorii de echipamente și reactivi de laborator.

Conf. Univ. Dr. Manole Cojocaru, Președinte Congres SRML 2012, Preşedinte Societatea Română de Medicină de Laborator:

“Congresul Societăţii Române de Medicină de Laborator este cel mai prestigios Congres științific organizat anual, un forum care permite oamenilor de știință să-și întâlnească colegii din întreaga lume, facilitând astfel schimbul de experiență și informații. Tema principală a Congresului va fi „Medicina de Laborator bazată pe dovezi”. Cercetări din întreaga lume vor fi prezentate în cadrul unor conferințe, simpozioane, prezentări orale, ateliere de lucru, sesiuni educative interactive.”

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.