Al cincelea Congres National al Asociatiei Romane a Traumatologilor si Ortopezilor Pediatri

0

1396_articolÎntre 25 și 27 octombrie 2012, se va desfășura la Rin Grand Hotel din Bucureşti  cel de-al cincelea Congres Naţional al Asociaţiei Române a Traumatologilor şi  Ortopezilor Pediatri.  Ca în fiecare an, manifestarea este girată de  medicii cu cele mai valoroase rezultate în ortopedia copilului, specialiștii români abordând subiecte de larg interes, care vor contribui la creşterea calităţii actului medical.

Intervenţiile lor se vor bucura de atenţia unui public reprezentativ, peste 150 de medici din sfera ortopediei, pediatriei, chirugiei, oncologiei, neonatologiei și radiologiei.

Activitatea ortopezilor pediatri români se desfăşoară de ani buni la cel mai înalt nivel, „la standarde internaţionale”,  potrivit profesorului Gheorghe Burnei,  preşedintele Asociaţiei Române a Traumatologilor şi Ortopezilor Pediatri:

„Prin eforturile susținute ale ARTOP s-a reușit  recunoaşterea oficială a ortopediei pediatrice şi înscrierea ei în nomenclatorul de specialităţi medicale, urmând ca la nivel naţional, să se constituie nuclee de excelenţă în  această specialitate indispenabilă sistemului de sănătate. Totodată, e necesar să apară comisiile de chirurgie pediatrică și ortopedie pediatrică și să se scoată posturi la concursul de rezidențiat”.

A cincea ediţie a Congresului Naţional ARTOP este prilejul cel mai bun de a confirma valoarea medicilor români prin lucrări științifice, stabilirea unor baze teoretice și de orientare diagnostică și terapeutică, precum și stabilirea unui program de perspectivă pentru instruire și organizare.

Pentru mai multe detalii, accesaţi pagina de internet www.ortopediepediatrica.ro.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.