Al optulea deces din cauza rujeolei confirmat de autoritati

0

Autoritatile confirma un nou caz de deces din cauza rujeolei in cazul unei fetite de un an si o luna din Dolj care nu fusese vaccinata impotriva rujeolei.

Fetita de un an a fost internata la spitalul de Boli Infectioase din Craiova si apoi transferata la Spitalul Judetean de Urgenta din aceeasi localitate. Numarul deceselor provocate de aceasta boala a ajuns la opt.

Numarul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la opt

“Astazi, 16 decembrie, Institutul Cantacuzino a informat ca atat rezultatul testarii probei de ser, cat si al fragmentului de pulmon sunt pozitive pentru rujeola, in cazul copilului din judetul Dolj. Astfel, numarul deceselor confirmate provocate de rujeola ajunge la opt”, explica Ministerul Sanatatii, care a lansat o campanie pentrtu reducerea imbolnavirilor prin extinderea vacinarii si catagrafierea celor care nu au fost imunizati.

Fetita nu fusese vaccinata impotriva rujeolei

Fetita din Dolj nu fusese vaccinata impotriva rujeolei si nici nu era inscrisa la un medic de familie, a declarat Florin Stancu, directorul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj.

“Fetita nu era inscrisa la un medic de familie si nici nu fusese vaccinata impotriva acestei boli (n.r. – rujeola), insa vaccinul nu este obligatoriu. Ceilalti patru copii au fost dusi la medic de colegii mei si unul dintre acestia a fost internat cu suspiciune de rujeola. Copiii par bine ingrijiti de bunica. Nu s-a reusit sa se stea prea mult de vorba cu aceasta, fiind foarte afectata de decesul nepoatei. Ii asteptam pe parintii plecati in Italia pentru discuta si cu acestia despre situatia celor mici”, a spus Florin Stancu

Fetita, diagnosticata cu rujeola, a fost adusa, luni noapte, la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Craiova, iar marti au aparut complicatii.

“A fost confirmata rujeola, iar marti au aparut complicatii. A facut pneumonie, starea fiind una grava. S-a decis transportul de Spitalul Judetean de Urgenta, din cauza ca noi nu avem sectie de terapie intensiva”, afirma Constantin Ecobici, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Craiova.

Fetita a murit in ambulanta, in timp ce era transportata de la Spitalul de Boli Infectioase la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, desi medicii au incercat sa o resusciteze zeci de minute.

Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj au inceput o ancheta, in conditiile in care fetita mai avea cinci frati, cu varste cuprinse intre cinci si noua ani.

Fetita decedata locuia impreuna cu fratii sai si cu bunica intr-o casa din Craiova, parintii urmand sa revina in tara, ei lucrand in Italia.

Vaccinul impotriva rujeolei va fi administrat copiilor mai devreme cu trei luni

Vaccinul impotriva rujeolei va fi administrat copiilor mai devreme cu trei luni – la varsta de noua luni, nu la un an, cum se face acum. Modificarea schemei de imunizarea a fost anuntata, vineri, de Ministerul Sanatatii in contextul in care anul acesta au fost inregistrate peste 1700 de imbolnaviri. Si, mai grav, opt copii au murit, de la inceputul anului, din cauza complicatiilor provocate de rujeola.

Din cele peste 1.700 de cazuri de rujeola confirmate in toata tara, cele mai multe sunt la copii sub patru ani. Peste 700 de cazuri de copii cu rujeola cu varste intre un an si patru ani. In aceste conditii, Ministerul Sanatatii a decis sa modifice schema de vaccinare, astfel incat copiii sa primeasca prima doza de vaccin la noua luni nu la un an si de asemenea, si copiii de cinci ani si de noua ani sa faca mai repede dozele urmatoare.

Pana la data de 16.12.2016 in Romania au fost confirmate 1725 de cazuri de rujeola, din care opt decese. S-au inregistrat cazuri de rujeola in 32 de judete.

100%
100
Super!
  • 10
Share.

Leave A Reply