Al XIII-lea Simpozion si Curs Postuniversitar al IASGO

0

926_articolAl XIII-lea Simpozion și Curs Postuniversitar al IASGO – Secţiunea Română, va fi organizat în perioada 25 – 28 aprilie 2012, în incinta Institutului Național de Statistică.

Temele simpozionului sunt: chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi Chirurgie oncologică digestivă.

Anul acesta, centrul de greutate al evenimentului va fi cel al patologiei hepato-bilio-pancreatice, întrucât, începând cu acest an intră în vigoare nouă curriculă de studii complementare în Chirurgia Hepato-bilio-pancreatică, superpozabilă cu cea a UEMS (Union Européenne des Médecins Spécialistes).

În plus, cu ocazia acestei întâlniri știinţifice va fi organizat și un curs postuniversitar având ca subiect: “Tehnici chirurgicale utilizate în rezecția hepatică”. Manifestarea, devenită tradițională, este indisolubil legată de oportunitatea unui schimb de experienţă privind modalitățile de diagnostic și tratament utilizate, ceea ce va permite ameliorarea rezultatelor obţinute în managementul pacienţilor.

De asemenea, prezența la Simpozion a unor personalităţi de prim rang în domeniile chirurgiei, oncologiei și gastroenterologiei, din țară și din străinătate, reprezintă expresia cea mai pregnantă a unei manifestări de înalt nivel științific care, indubitabil, va înlesni elaborarea strategiilor viitoare în aceste domenii.

În paralel cu lucrările Simpozionului va avea loc şi expoziţia medicală specializată care  va oferi posibilitatea unui dialog direct cu reprezentanţii acestora, precum şi un bun prilej de informare asupra noilor produse din domeniu existente în piaţă.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.