Al XX – lea Congres BaSS (Congresul Societatii Balcanice de Stomatologie) a inceput

Al XX – lea Congres BaSS (Congresul Societatii Balcanice de Stomatologie) a inceput

0

Joi s-au deschis lucrarile celui de-al XX – lea Congres BaSS (Congresul Societatii Balcanice de Stomatologie), ce se desfasoara in perioada 23- 26 aprilie 2015 in Bucuresti, la Hotel Intercontinental.

La deschiderea lucrarilor, presedintele congresului, Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna, a tinut sa precizeze faptul ca s-au inregistrat peste 700 de lucrari, care vor fi urmarite de peste cei o mie de participanti din tarile balcanice, dar nu numai.

BaSS

Forna “Succesul acestei editii a Congresului BaSS s-a marcat din momentul in care delegatii si consilierii Consiliului Balcanic au votat ca acesta sa se desfasoare din nou, dupa patru ani, in Romania. Suntem la a treia editie. Celelalte doua au avut o acoperire la fel de larga si au permis, pe un camp comun de discutii, de colaborare, de comunicare si chiar de experiente impartasite, dezvoltarea unor noi si noi programe”, a afirmat Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna. Anul acesta, cu prilejul congresului, Societatea Romana de Reabilitare Orala (ASRRO), impreuna cu o banca din Romania lanseaza un parteneriat, menit sa vina in sprijinul medicilor stomatologi. “Programul vizeaza sprijinul practicienilor in dotarea unor cabinete, unor clinici, care, asa cum se stie, prin cifra de afaceri existenta, mai ales pentru incepatori, nu au aceasta sansa. Ratele, plus echipamentele strict necesare, vor putea crea conditiile pentru dezvoltarea unui praxis, pe care sa-l cantoneze mai mult in Romania si nu in exterior, pentru a putea performa in Romania, avand in spate si dotarea, dar si pregatirea necesara. Sigur ca in acest binom ne intereseaza si posibilitatile materiale ale pacientilor, care sa abordeze clinicile, dar suntem convinsi ca o s-o faca, intrucat, in momentul de fata, competitivitatea isi are loc in toate domeniile”, a subliniat presedintele BaSS 2015, Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna.

BaSS

Participantii la congres vor impartasi informatii si cu privire la turismul medical, o alta tema de interes pentru medicii stomatologi din tarile balcanice. La editia din acest an a BaSS 2015 participa si reprezentantii a 14 firme care expun, cu acest prilej, instrumente si materiale de ultima ora, din domeniu.

BaSS

“Expozitia de echipamente si material inseamna un imbold pentru practicieni, un impuls, un update al informatiei si a practicarii, un bun prilej fiind workshop-urile organizate in cadrul congresului , pe sisteme top de simulare, cum ar fi manechinele, cu abordarea urgentelor, dar si live, palpand instrumentele, vazand cam ce se cauta si cu ce putem lucra, ca sa ajungem la un beneficiu maxim al pacientului”, a mai declarat presedintele BaSS 2015, Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna.

BaSS

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.