Al XXII-lea Congres al Societatii Romane de Pneumologie

0

1303_articolCel de-al XXII-lea Congres al Societăţii Române de Pneumologie s-a desfăşurat în acest an la cel mai înalt grad de complexitate şi diversitate. În cele 4 zile de eveniment, au fost susţinute 28 de simpozioane majore şi 100 de comunicări orale, desfăşurate în 6 săli paralele. La congres au participat aproximativ 800 de medici cu specializare în pneumologie sau în arii conexe acesteia.

Manifestarea a debutat cu 9 simpozioane pre-congres şi a inclus şi o secţiune dedicată asistenţilor. Tot în cadrul congresului a avut loc şi o lansare preliminară a ghidului în managementul cancerului pulmonar.

Este pentru prima oară când Congresul Societăţii Române de Pneumologie a găzduit un număr atât de mare de invitaţi străini. Dintre personalităţile de marcă ale pneumologiei internaţionale prezente, amintim: prof.univ.dr. Richard Casaburi (Los Angeles, USA), prof.univ.dr. Alain Didier, Preşedintele Societăţii Franceze de Pneumologie, prof.univ.dr. Neil Barnes (Marea Britanie), prof.univ.dr. Andrea Rossi (Italia), prof.univ.dr. Halm Klaus-Gunther (Germania), prof.univ.dr. Bansal Vishal (India), şi alţii.

Faptul că un sfert din speakerii congresului sunt specialişti de renume internaţional, este o reuşită, nu numai pentru prestigiul manifestării, ci şi pentru schimbul de experienţă şi de informaţii de care am beneficiat în cadrul simpozioanelor dedicate” a declarat prof.univ.dr.prof.univ. Florin Mihălţan, Preşedintele interimar al Societăţii Române de Pneumologie.

Şi alte personalităţi din pneumologia românească au apreciat prezenţa speakerilor străini din cadrul manifestării:

Apreciez iniţiativa de a dezbate cele mai importante noutăţi din domeniul pneumologiei împreună cu colegii noştri străini. Această reuniune a unora dintre cei mai importanţi pneumologi internaţionali reprezintă o mare oportunitate pentru medicii participanţi la congres, care vor afla noile direcţii ale acestui domeniu.” A declarat  prof.univ.dr. Ioan Cordoş, Preşedinte executiv al Societăţii Române de Chirurgie Toracică.

Preşedintele Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie clinică,prof.univ.dr. Diana Deleanu a declarat că: „Societatea Română de Pneumologie şi-a consacrat deja un prestigiu internaţional şi este foarte important ca legătura cu pneumologia internaţională să fie păstrată, pentru a fi la curent cu tendinţele domeniului. Prezenţa unui număr atât de mare de speakeri străini demonstrează relaţiile foarte bune pe care le are Societatea Română de Pneumologie cu celelalte societăţi similare din lume.

In penultima zi a congresului a avut loc şi Adunarea Generală a Societăţii Române de Pneumologie. În cadrul şedinţei s-a hotărât ca prof.univ.dr. Florin Mihălţan să continue interimatul la preşedinţia organizaţiei.

Congresul Societăţii Române de Pneumologie este cel mai important eveniment al organizaţiei, care se desfăşoară o dată la doi ani, fiind un eveniment de tradiţie în pneumologia românească. Manifestarea şi-a dobândit un real prestigiu, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, în rândul medicilor de specialitate.

Societatea Română de Pneumologies-a axat în ultimii ani pe dezvoltarea unor specializări noi în pneumologie, dintre care amintim tabacologia, somnologia, bronhologia şi asistenţa pacientului la domiciliu.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.