Alaptarea este sarbatorita: Saptamana Mondiala a Alaptarii

Alaptarea este sarbatorita: Saptamana Mondiala a Alaptarii

0

In saptamana 1-7 august a fiecarui an, pentru a aduce in vedere beneficiile alaptarii si nevoia de sprijin la nivel mondial, Actiunea Aliantei Mondiale pentru Alaptare organizeaza Saptamana Mondiala a Alaptarii.

Alaptarea este sarbatorita in 120 de tari

Aceasta este sarbatorita in 120 de tari si marcheaza semnarea Declaratiei “Innocenti” de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF, declaratie care puncteaza beneficiile alaptarii si obiective globale si guvernamentale.

Asociatia Alapteaza! Timisoara serbeaza Alaptarea

Cu aceasta ocazie, Asociatia Alapteaza! Timisoara va organiza si va ajuta la organizarea catorva evenimente specifice.
1 august, ora 10:00, in Parcul Botanic. In intreaga lume, mii de mame care alapteaza si bebelusii/copiii se vor intalni pentru a participa la Marea Atasare la San, un eveniment creat cu scopul alaptarii simultane in multiple locatii de pe glob.

Prima Mare Atasare a avut loc in Aoteroa, Noua Zeelanda, in anul 2005, iar acum s-a raspandit la nivel global. Anul acesta se doreste depasirea recordului actual: 14536.

Timisoara serbeaza Alaptarea

5 august, ora 18:00, la Casa Adam Müller Guttenbrunn. Va avea loc proiectia nationala a documentarului „Indraznesc sa alaptez!”, o productie Irina Thiery de la Lion Mentor Association.

Intr-o Romanie in care numai 12% dintre bebelusi beneficiaza, in primele 6 luni de viata, de primul lor drept – alimentatia exclusiva cu lapte matern – mamele invata din nou sa-si hraneasca sugarii la san, asa cum recomanda UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Timisoara serbeaza Alaptarea: primul documentar romanesc despre alaptare

Revolutia romancelor care indraznesc sa-si alapteze copiii a iscat controverse si a generat dezbateri incinse. Este primul documentar romanesc despre alaptare care incurajeaza tinerele mame sa se informeze, sa apeleze la consilieri in lactatie atunci cand intampina dificultati, sa nu recurga la alimentatie artificiala fara indicatie medicala clara si sa-si hraneasca bebelusii exclusiv la san in primele 6 luni de viata. Miturile legate de alaptare sunt de-acum demontate, fiind analizate optiunile si fiind dezbatute drepturile femeii, asa cum sunt ele intelese in sistemul sanitar romanesc.

Proiectia nationala va avea loc in urmatoarele orase: Baia Mare, Bacau, Bistrita, Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Oradea, Sf. Gheorghe, Sibiu, Suceava, Targoviste, Tg. Mures si Timisoara.

6 si 7 august, ora 18:00, la sediul Asociatiei Alapteaza! Timisoara de pe strada Glad nr.96 A.

Curs informativ si interactiv despre alaptare, importanta acesteia, atasarea corecta a bebelusului la san, depasirea dificultatilor si multe alte informatii utile pentru viitoarele mamici, urmat de dezbateri pe tema alaptarii si cum este aceasta abordata in sistemul medical romanesc la ora actuala. Invitati speciali la eveniment vor fi cadre medicale si specialisti in domeniu. Saptamana se va incheia cu o zi relaxanta in care mamicile si viitoarele mamici se vor putea familiariza cu diferite lucruri utile pentru bebelusi si alaptare, si vor avea ocazia sa probeze sisteme de purtat ergonomice, avand posibilitatea de a castiga unul din premiile tombolei organizate de Asociatia Alapteaza! Timisoara.

Alaptarea contribuie la cresterea si dezvoltarea armonioasa a bebelusilor si a copiilor

Studiile recente arata ca nou-nascutii alaptati exclusiv cel putin in prima jumatate de an de viata prezinta un risc mai scazut de morbiditate si mortalitate infantila, obezitate in viata de adult, disfunctii digestive, diabet, boli cardio-vasculare, si multe altele.

Pentru mai multe informatii:
Asociatia Alapteaza! Timisoara
http://alapteaza.wordpress.com/

9.5 Super!
  • 1 10
  • 1 9
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.