„Alăptarea pe înțelesul tuturor cu Dr. Jack NEWMAN”

„Alăptarea pe înțelesul tuturor cu Dr. Jack NEWMAN”

1

Dr. Jack Newman,  expertul de renume mondial in domeniul lactatiei, ajunge în România, cu ajutorul Asociației “ProMAMA” și “Totul despre mame”, inițiativă sprijinită de Asociația Alăptează Timișoara.

alaptare

 „Alăptarea pe înțelesul tuturor”, în zilele de 8, 9 și 10 mai 2014, la RIN Grand Hotel

Cercetător în domeniul lactației și medic pediatru de renume mondial, Dr. Jack NEWMAN va susține în România trei zile de conferințe: „Alăptarea pe înțelesul tuturor”, în zilele de 8, 9 și 10 mai 2014, la RIN Grand Hotel.

 România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește alăptarea exclusivă până la 6 luni

Statisticile arată că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește alăptarea exclusivă până la 6 luni: doar 12,6% dintre românce alăptează, în timp ce media europeană este de 40% , în condițiile în care 98% din femei sunt capabile să alăpteze.

Mai mult, țara noastră se situează pe primul loc în Europa la mortalitatea infantilă, iar alăptarea are un rol covârșitor în reducerea acesteia.

Conferințele „Alăptarea pe înțelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”, organizate de TOTUL DESPRE MAME și Asociația ProMAMA, se adresează părinților care sunt conștienți de faptul că laptele matern este cea mai bună hrană oferită bebelușului pentru un start bun în viață și care se află în căutarea celor mai bune sfaturi. De asemenea, evenimentul este deschis specialiştilor care îşi doresc să fie la curent cu noile perspective despre alăptare: medici de familie, neonatologi, pediatri, moaşe, asistente medicale, consultanți certificați în  alăptare (IBCLC), educatori prenatali.

consultant in alaptare

Tuturor specialiştilor participanți la eveniment li se vor acorda diplome de participare şi un număr de credite de lactație (acordate de către IBLCE ‐ International Board of Lactation Consultant Examiners).

„Informațiile bune despre alăptare sunt adesea greu de găsit. Mamele primesc tot soiul de indicații, uneori contradictorii, de la doctori, asistentele din spital, mamele și prietenele lor sau din cărțile pe care le citesc. Este foarte dificil să faci diferența între mit și realitate, situație care crează obstacole reale pentru femeile care doresc să alăpteze. Conferințele doctorului Jack NEWMAN fac limpede această diferență”, a declarat Sorana Mureșan, președintele Asociației ProMAMA.

Multimedia Est Publishing va tipări, cu sprijinul Asociației ProMAMA, Ghidul pentru alăptare de dr. Jack NEWAMAN, considerată a fi cea mai apreciată și utilă resursă despre alăptare din lume.

„Ghidul lui NEWMAN este de fapt o chemare spre normalitate. Este ghidul absolut al alăptarii, cu cele mai complete, mai documentate și la zi informații cu putință. Include date din studii foarte recente și este adaptat la stilul de viață al secolului nostru. Sperăm ca Ghidul pentru alăptare al lui Jack NEWMAN să contribuie la creșterea procentului de copii alăptați în țara noastră. În fond,  alăptarea  este o investiție de durată în sănătatea unei societăți”, a completat Despina Bădescu, redactor șef al platformei http://www.totuldespremame.ro.

Metodele lui dr. Jack NEWMAN sunt foarte practice, cu rezultate imediate, el ajutând mii de mame să alăpteze cu succes.

Dr. NEWMAN a publicat o serie de articole şi cărti și a produs filme despre alăptare, resurse importante atât pentru mame, cât şi pentru specialişti. În 1984, Dr. NEWMAN a deschis prima clinică de alăptare în Canada, dedicându‐şi din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele să îşi alăpteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alăptare adresat personalului medical şi evaluarea maternităților cu acreditarea „Prieten al copilului”.

Înscrierile pentru Conferințele „Alăptarea pe înțelesul tuturor cu Dr. Jack NEWMAN” se pot face pe http://www.totuldespremame.ro/evenimente.

Programul Conferințelor „Alăptarea pe înțelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”:

ZIUA 1: 8 Mai 2014

 • Ce NU ați aflat până acum despre alăptare
 • Despre mitul Nu am suficient lapte
 • Alăptarea prematurului și a copilului bolnav
 • Efectele practicilor medicale asupra nașterii:
 • Primele ore după naștere

ZIUA 2: 9 Mai 2014

 • Norme pentru copilul alăptat
 • Mituri în alăptare
 • Alăptarea copilului între 1 și 3 ani
 • Diversificarea alimentației bebelușului – introducerea solidelor
 • Când NU este contraindicată alăptarea

ZIUA 3: 10 Mai 2014

 • Când copilul NU ia suficient în greutate
 • Colicile la copilul alăptat

sursa: http://alapteaza.wordpress.com/

Share.

1 Comment

 1. Pingback: „Alaptarea pe intelesul tuturor cu Dr. Jack NEWMAN” | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.