Alergiile de primavara - Ce le provoaca? (VIDEO)

Alergiile de primavara – Ce le provoaca? (VIDEO)

0

Sunteti alergic si nu va puteti bucura de pomii infloriti atunci cand vine primavara? Ei bine, alergologii ne linistesc: alergiile de primavara sunt date de pomii cu…matisori. Mesteacanul, alunul si salcia stau pe lista vinovatilor, la care se adauga si mucegaiurile. Temperaturile crescute la inceput de an pot declansa mai repede simptomele alergiilor de primavara si o intreaga lista de semne trebuie sa ne duca spre medicul alergolog.

Cuprins:

  1. Generalitati
  2. Video
  3. Simptome
  4. Cauze

Alergiile de primavara – simptome

Simptomele alergiilor de primavara sunt cele ale unei banale raceli la inceput, pentru ca manifestarea este cea de rinita. Adica stranut, cu nas care curge, la care se asociaza mancarimi de ochi sau roseata de ochi. Deci poate sa semene cu o raceala. Ceea ce trebuie sa puna suspiciunea de alergie este ca simptomele apar cand persoanele sunt afara, se accentuaza atunci cand se plimba in jurul locului cu pomi care fac polen primavara, si nu pomii care infloresc frumos, ci cei care au matisori. Deci este vorba de alergii la polen de pomi, cu matasori, ca sa va explic mai usor. Si cel mai alergenic este mesteacanul, pentru zona noastra. Mai avem aluni, care acum au polen, mai este si salcia, deci tot ce are matisori, acum polenizeaza.

alergii de primavara

Alergiile de primavara – cand se agraveaza

Cand bate vantul, simptomele se agraveaza pentru ca polenul poate circula o multime de kilometri si atunci poti sa ai simptome chiar daca nu esti intr-o zona in care acest polen se gaseste.

Pe langa polenul de pomi, mai sunt sporii unor mucegaiuri. Exista mucegaiuri de casa, dar tot asa de bine exista mucegaiuri de exterior, care tin tot de pomi si numarul sporilor acestora creste foarte, foarte mult. Si si asta poate sa fie o problema. Nu este vorba de pomii cu flori frumoase, aceia se polenizeaza prin albinute, nu dau alergie, pentru ca polenul lor nu este foarte mare. Este vorba de polenul foarte, foarte mic.

Un alt lucru cu care trebuie stiut este ca, daca ajungi sa fii alergic la polenul acestor pomi, poti avea simptome mult mai repede de luna aprilie, pentru ca daca este cald, acesti pomi incep deja sa emita polen inca din luna ianuarie-februarie.

alergii de primavara

Alergiile de primavara – cauze

Cauzele exacte ale declansarii alergiilor de primavara sunt inca studiate de specialisti si poluarea apare tot mai frecvent in discutie. La fel de frecvent, pe cat medicii descopera noi cazuri de alergii de primavara, ceea ce impune si un plan de actiune.

Alergiile de primăvară: “In primul rând, în oraș există componenta aceasta de poluare, care afectează căile respiratorii și pe această lezare minoră indusă de poluare, și alergenii au efect mai puternic. Pot să spun că, împreună cu colegii de la ORL, pentru că sunt multe afecțiuni de tip respirator, chiar ne-am gândit să facem o astfel de campanie de conștientizare a medicilor de familie. Ei să își sfătuiască pacienții și, este clar, când ai un simptom trebuie să te duci la medicul tău de familie. Medicul de familie este parte din familie”, mai spune prof.dr. Carmen Bunu.

autor: DELIA SESCU BARBU

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.