Alexandru Rafila vrea impartirea atributiilor intre DSU si Ministerul Sanatatii

Alexandru Rafila vrea impartirea atributiilor intre DSU si Ministerul Sanatatii

1

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca vrea sa imparta atributiile intre Departamentul pentru Situatii de Urgenta si institutia a carei conducere a preluat-o de curand.

„Eu as vrea ca in mana ministrului Sanatatii sa fie competentele legate de sanatate, asta pare logic. Pandemia e sanatate, dar exista masuri de natura administrativa care nu pot fi luate de Ministerul Sanatatii si acolo este Ministerul Administratiei si Internelor, in general, abilitat sa ia masuri de natura administrativa. Dar, daca noi avem propuneri si masuri care tin de sanatatea publica si care implica in mod evident Ministerul Sanatatii, e normal ca Ministerul Sanatatii sa fie implicat si in luarea deciziei”, a declarat Alexandru Rafila.

„O cale de mijloc, echilibrata”

Deputatul PSD considera ca in cazul unor decizii precum cele legate de pandemie, de exemplu, Ministerul Sanatatii ar trebui sa aiba un cuvant de spus. Rafila este convins, insa, ca se va ajunge la “o cale de mijloc echilibrata”, iar acest lucru se va intampla destul de rapid.

„Eu nu cred ca un stat – nu doar Romania, ci orice stat – trebuie sa functioneze in legatura cu o anumita persoana, fie ca e vorba, de exemplu, de persoana mea sau de persoana domnului doctor Arafat. Aici, noi discutam despre anumite competente si responsabilitati institutionale, nu niste competente si responsabilitati legate de o anumita persoana. Ganditi-va ca se putea ca foarte bine seful acestui Departament pentru Situatii de Urgenta sa nu fie un medic. Eu cred ca trebuie sa gasim o cale de mijloc, echilibrata, in care partea de urgenta sunt de acord ca trebuie gestionata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta, dar sunt multe alte lucruri care nu tin de Departamentul de Situatii de Urgenta si mecanismul care duce la luarea deciziei in momentul de fata face ca Ministerul Sanatatii sa nu aiba, intr-adevar, un cuvant de spus asa cum ar trebui sa aiba atunci cand se ia o decizie legata de pandemie si lucrul asta trebuie foarte clar stabilit in viitor si sunt convins ca o sa ajungem destul de rapid la o solutie”, a mai spus ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Alexandru Rafila vrea impartirea atributiilor intre DSU si Ministerul Sanatatii • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.