Alimentaţia corectă pentru bolnavii de diabet (VIDEO)

0

Bolnavii de diabet trebuie să aibă grijă la alimentaţia lor. Cel mai indicat este ca bolnavii de diabet să consume alimente cu indice glicemic scăzut:

  • cereale integrale: orz, ovăz
  • legume şi fructe cu un grad mai scazut de fructoză
  •  seminţe de in
  •  peşte, care are un conţinutului ridicat de Omega 3 – e indicat să se consume de trei ori pe săptămână
  • carne de pui sau curcan, care are un conţinut scăzut de grăsimi
  • produsele afinului, fie sub formă de infuzie cu două linguriţe de frunze, fie câte două căni de fructe pe zi – conţin mirtilină şi ajută la scăderea glicemiei
  • scorţişoara se poate adăuga câte o jumătate de linguriţă în fulgi de ovâz sau adăugată zilnic la alte alimente

Bolnavii de diabet ar trebui să evite dulciurile, produsele de patiserie, căci au în compoziţia lor, pe lângă zahăr, grăsime sub formă de untură. Aşadar, gogoșile, chipsurile trebuie, pe cât posibil, evitate.

alimentatie diabet

Bolnavii de diabet ar trebui să renunţe la prăjirea alimentelor, mai ales dacă e vorba de carne, pentru că accentuează procesul de ateroscleroză.  Fierberea sau coacerea alimentelor este mult mai indicată în acest caz.

Este foarte important pentru un bolnav de diabet, fie că e vorba de diabet de tip 1 sau diabet de tip 2,  să împartă mesele pe parcursul zilei în trei mese principale, mic dejun, prânz şi cină şi două gustări pe zi, ideal la orele 10 şi 17.

Mişcarea este foarte importantă la bolnavii de diabet. În momentul în care facem mişcare muşchii lucrează, iar principalul combustibil pentru muşchi este glucoza. Dacă un bolnav de diabet face mişcare, muşchiul consumă glucoză şi uşurează insulina să introducă activitatea glucozei în celulă şi să-i aducă combustibil.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.