Educație pentru o alimentație sănătoasă

Educație pentru o alimentație sănătoasă

0

alimentatie

În perioada 28 octombrie – 8 noiembrie 2013 se va desfăşura proiectul Educație pentru o alimentație sănătoasă, organizat de Departamentul de Sănătate Publică, din cadrul Societății Studenților Mediciniști Iași.

Alimentația joacă un rol esențial în menținerea stării de sănătate de-a lungul vieții, o dietă dezechilibrată având un rol important în dezvoltarea a numeroase boli precum obezitate, diabet zaharat tip 2, boli cardiovasculare, boli dentare, anorexie si bulimie.

În 2020 morbiditatea datorată alimentației dezechilibrate vor creşte până la 57% pe plan mondial

Este de așteptat ca, în anul 2020, morbiditatea datorată bolilor cronice legate de alimentație să crească până la 57% pe plan mondial, mortalitatea cauzată de acestea să se ridice la aproximativ 75% din totalul deceselor.

alimentatie

Toate acestea pot fi prevenite, mai ales prin acțiunea asupra factorilor de risc “modificabili”, dintre care se disting obiceiurile alimentare şi sedentarismul.

Motivarea copiilor si, prin ei, a populației generale de a avea obiceiuri alimentare sănătoase și de a-și dezvolta un stil de viată echilibrat ne-a făcut să începem prevenția de la vârste fragede, astfel încât aceștia să crească cu niște principii corecte, bazate pe ideea de natural și să conștientizeze implicațiile patologice ale dezechilibrelor alimentare. Modificările de dieta au efecte majore in scurt timp si determină ameliorări importante in sănătatea populației pe termen lung.

Timp de 2 săptămâni, câte o oră pe săptămână, se va merge in echipe de câte 2 sau 3 voluntari la clasele V-VIII ale Colegiului National de Artă “Octav Bancilă”, Liceului Teoretic “Miron Costin”, Școlii Generale nr. 4 “Ionel Teodoreanu” din Iaşi.

In prima săptămână se va discuta despre alimentația corectă, echilibrată si bazată pe principii naturale, iar in cea de-a doua, se va afla ce se intamplă dacă nu respectăm recomandările unei alimentații corespunzatoare. Astfel, elevii sunt ajutaţi să își modeleze un stil de viaţă sănătos.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.