Alternative nesănătoase la hrana zilnică.

Alternative nesănătoase la hrana zilnică. Ce recomandă nutriționistul dietetician Maria Varga (VIDEO)

2

O discuție deschisă despre alternativele nesănătoase – alimentația din prafuri, pastile, shake-uri din prafuri – la hrana zilnică, despre ce greșeli se fac și cum putem să le evităm.

Nutriționistul dietetician Maria Varga ne spune categoric: nu poate să fie sănătos ceva sintetic, în loc de hrana zilnică pe care a lăsat-o Dumnezeu! Ce recomandă nutriționistul dietetician Maria Varga? Iată câteva sfaturi privind hrana zilnică pentru a nu ajunge să dezvoltați diferite simptome gastrice, migrene, să leșinați pe stradă!

Hrana zilnică, sănătoasă, e cea care a crescut în pom, în pământ!

”Foarte mulți pacienți mă întreabă despre alimentația din prafuri, pastile, shake-uri din prafuri și dacă este sănătoasă sau nu. Și răspunsul este întotdeauna: nu poate să fie sănătos ceva sintetic, praf, în loc de hrana pe care a lăsat-o Dumnezeu. Așa cum mașina merge cu benzină și nu am vrea să-i punem motorină, că nu ar merge, nu-i așa?, și nici nu am amesteca benzina cu apă sau cu diferite alte lichide, ca să meargă, așa nu am putea să dăm nici corpului altceva decât hrană sănătoasă, care a crescut în pom, în pământ”, afirmă nutriționistul dietetician Maria Varga.

”Câteodată, unii pacienți vin prea târziu, după ce deja au încercat aceste prafuri, shake-uri, aceste pastile, și mă întreabă: ce pot să mai facă? Cei mai mulți au dezvoltat diferite simptome gastrice, migrene, au leșinat chiar pe stradă, și le spun cu tristețe că metabolismul lor a încetinit, că este mult mai greu, acum, să facem ceva decât era înainte și puteau să vină înainte să întrebe. Și asta vă sfătuiesc pe toți: de câte ori aveți întrebări, mergeți la un specialist și întrebați”, adaugă nutriționistul dietetician Maria Varga.

hrana sanatoasa

Maria Varga, despre alternativele la hrana zilnică: Ați mânca orez din plastic, că doar chinezii au început să-l producă?

Hrana zilnică: vreți să vă faceți un shake, cum să nu, din fructe, din legume!

”Nutriționiștii pot să vă spună dacă mâncarea este cea care vă hrănește sau, dimpotrivă, prafurile. Voi ce credeți? Ați mânca orez din plastic, că doar chinezii au început să-l producă? Eu nu cred că ați mânca. Atunci de ce am mânca niște prafuri în loc să mâncăm mâncare? Putem, poate, pe o perioadă scurtă de timp să ne ținem de aceste prafuri și diferite shake-uri sau pastile, dar ce facem cu restul vieții noastre? Nu suntem educați să mâncăm sănătos și atunci, în momentul în care noi renunțăm la acestea, ce facem?, revenim la alimentația noastră nesănătoasă, iar pe un metabolism incetinit, pe o balanță hormonală dezechilibrată, normal că ne îngrășăm foarte mult. Asta se întâmplă! Și atunci, vă rog, vreți să vă faceți un shake, cum să nu, din fructe, din legume, se fac nenumărate shake-uri minunate, de toate culorile, dar nu putem să avem pretenția că un izolat proteic, că niște vitamine sintetice ar putea să înlocuiască hrana adevărată”, precizează nutriționistul dietetician Maria Varga.

Maria Varga

Nutriționistul dietetician atenționează: absorbția de la orice este sintetic este mult mai mică

”De aceea, recomand întotdeauna alimente. Alimentele sunt cele care ne fac sănătoși, dar câteodată ne și îmbolnăvesc, când le mâncăm în exces, când mâncăm mâncare care nu a fost crescută natural, animalele n-au păscut iarbă, ci au primit concentrate, iar noi, atunci, mâncăm acele substanțe cu care au fost hrănite animalele. La fel și lactatele conțin acele substanțe. Cele mai multe legume și fructe sunt crescute cu pesticide și noi înghițim acestea, dar, totuși, tot mai rămâne un minim de vitamine, minerale naturale, care contează. Puțin cu puțin se adună decât dacă luăm ceva sintetic. Absorbția de la orice este sintetic este mult mai mică pentru că corpul nu îl recunoaște”, spune Maria Varga despre hrana zilnică.

Hrana zilnică, din alimente cât mai proaspete posibil, cât mai puțin procesate, cât mai colorate

Alternative nesănătoase la hrana zilnică: mezelurile în loc de fructe și legume!

”Mă amuză pacienții care vin și îmi povestesc că ei nu mănâncă legume și fructe, mai ales în sezonul acesta, pentru că sunt cu foarte multe pesticide, cu cine știe ce alte substanțe, dar în schimb mănâncă foarte multe mezeluri, din acelea făcute cu concentrat de oase, cu multă slănină, cu sare în exces, cu soia modificată genetic, cu nitriți, care au multe efecte secundare, și cu puțină carne, și aceea, cine știe, tratată cu antibiotice, cu hormoni. Și atunci, ce facem? Alegem alimente cât mai proaspete posibil, cât mai puțin procesate, alimente cât mai colorate să fie în dieta noastră de zi cu zi. Și vă mai spun un secret: cu cât mâncăm alimente care conțin mai multă apă și fibre, acestea se umflă în stomac și dau senzația de sațietate. Și atunci nu mai mâncăm porții mari de mâncare. Vă doresc sănătate multă!”, încheie nutriționistul dietetician Maria Varga, în acest excelent material despre alternative nesănătoase la hrana zilnică.

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Alternative nesănătoase la hrana zilnică. Ce recomandă nutriționistul dietetician Maria Varga! Interviu acordat si publicat pe Televiziunea-Medicala.ro

  2. LAZAR LUMINITA on

    Dna Nutritionist, sunteti f radicala, in conditiile in care majoritatea alimentatiei in prezent, “la raft”, este predominant din si/sau din “prafuri” brute sau in amestec/prelucrate: zahar, faina, cafea, malai, lapte atomizat, gris, s.a, mezeluri, lapte, branza, conserve, preparate de plafar, cofetarie, patiserie si chiar de restaurant. Si unde exista mancare recomandata de dvs sunt preturi/portie cu care mananci cateva zile singur sau cu familia. Cat despre mancat acasa, tot cei cu bani isi pot permite o calitate ridicata a vietii…
    Si daca faceti referiri la “alte variante” de ce nu faceti referiri CLARE sa stim la cine sau la ce faceti referiri/referire, nu de alta dar vrem sa fim informati daca tot ne pierdem timpul cu cititul articolului dvs sau o faceti de dragul “banului”?… Insa ca nutritionist, ori nu sunteti informata, ori doriti sa ne dezinformati? dar exista solutii “de la samanta la consumator” sub forma de pulberi sau tabletizate la rece…. Dvs stiti despre ce vorbesc, doar sunt demonstrate stiintific si au autorizatii care nu lasa loc de indoieli si/sau de interpretari; este posibil sa aveti alte interese …
    Omenirea, lumea, este in schimbare si informare… poate in urma cu 25 ani erati crezuta… azi? mai putin…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.