Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    Facebook Twitter Instagram
    Noutati:
    • De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?
    • Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara
    • Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)
    • Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)
    • Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere
    • Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″
    • Un autocar în care se aflau aproximativ 60 de români, printre care și copii, s-a răsturnat luni la prânz pe autostrada dintre Padova și Bologna
    • Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială
    RSS Facebook Twitter LinkedIn
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    • Home
    • Video
      1. Miturile dauneaza grav sanatatii
      2. Sanatos&Gustos
      3. PRO si CONTRA vaccinarii
      4. pediatrie
      5. ortopedie și traumatologie
      6. oncologie medicală
      7. boli infecțioase
      8. chirurgie
      Featured

      Povestea Fundatiei Speranta. 30 de ani de la înființarea primului serviciu specializat pentru copiii cu dizabilități din România || VIDEO

      Recent
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro18 January 20231

      Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″

    • Articole
      1. alergologie și imunologie clinică
      2. boli infecțioase
      3. oncologie medicală
      4. pediatrie
      Featured

      BioHome3D – prima casa realizata in intregime din materiale BIO prin printare 3D

      Recent
      NaN
      By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

      De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro15 January 20231

      Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro11 January 20231

      De ce este ianuarie cea mai deprimantă lună din an?

    • Portia de Sanatate
    • Alo, 112!
    • Ultima Statie
    • Auto Moto Show
    • Contact
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    You are at:Home » diabet zaharat, nutriție și boli metabolice » Alternative nesănătoase la hrana zilnică. Ce recomandă nutriționistul dietetician Maria Varga (VIDEO)
    hrana sanatoasa

    Alternative nesănătoase la hrana zilnică. Ce recomandă nutriționistul dietetician Maria Varga (VIDEO)

    2
    By Televiziunea-Medicala.ro on 3 February 2014 diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Video

    O discuție deschisă despre alternativele nesănătoase – alimentația din prafuri, pastile, shake-uri din prafuri – la hrana zilnică, despre ce greșeli se fac și cum putem să le evităm.

    Nutriționistul dietetician Maria Varga ne spune categoric: nu poate să fie sănătos ceva sintetic, în loc de hrana zilnică pe care a lăsat-o Dumnezeu! Ce recomandă nutriționistul dietetician Maria Varga? Iată câteva sfaturi privind hrana zilnică pentru a nu ajunge să dezvoltați diferite simptome gastrice, migrene, să leșinați pe stradă!

    Hrana zilnică, sănătoasă, e cea care a crescut în pom, în pământ!

    ”Foarte mulți pacienți mă întreabă despre alimentația din prafuri, pastile, shake-uri din prafuri și dacă este sănătoasă sau nu. Și răspunsul este întotdeauna: nu poate să fie sănătos ceva sintetic, praf, în loc de hrana pe care a lăsat-o Dumnezeu. Așa cum mașina merge cu benzină și nu am vrea să-i punem motorină, că nu ar merge, nu-i așa?, și nici nu am amesteca benzina cu apă sau cu diferite alte lichide, ca să meargă, așa nu am putea să dăm nici corpului altceva decât hrană sănătoasă, care a crescut în pom, în pământ”, afirmă nutriționistul dietetician Maria Varga.

    ”Câteodată, unii pacienți vin prea târziu, după ce deja au încercat aceste prafuri, shake-uri, aceste pastile, și mă întreabă: ce pot să mai facă? Cei mai mulți au dezvoltat diferite simptome gastrice, migrene, au leșinat chiar pe stradă, și le spun cu tristețe că metabolismul lor a încetinit, că este mult mai greu, acum, să facem ceva decât era înainte și puteau să vină înainte să întrebe. Și asta vă sfătuiesc pe toți: de câte ori aveți întrebări, mergeți la un specialist și întrebați”, adaugă nutriționistul dietetician Maria Varga.

    hrana sanatoasa

    Maria Varga, despre alternativele la hrana zilnică: Ați mânca orez din plastic, că doar chinezii au început să-l producă?

    Hrana zilnică: vreți să vă faceți un shake, cum să nu, din fructe, din legume!

    ”Nutriționiștii pot să vă spună dacă mâncarea este cea care vă hrănește sau, dimpotrivă, prafurile. Voi ce credeți? Ați mânca orez din plastic, că doar chinezii au început să-l producă? Eu nu cred că ați mânca. Atunci de ce am mânca niște prafuri în loc să mâncăm mâncare? Putem, poate, pe o perioadă scurtă de timp să ne ținem de aceste prafuri și diferite shake-uri sau pastile, dar ce facem cu restul vieții noastre? Nu suntem educați să mâncăm sănătos și atunci, în momentul în care noi renunțăm la acestea, ce facem?, revenim la alimentația noastră nesănătoasă, iar pe un metabolism incetinit, pe o balanță hormonală dezechilibrată, normal că ne îngrășăm foarte mult. Asta se întâmplă! Și atunci, vă rog, vreți să vă faceți un shake, cum să nu, din fructe, din legume, se fac nenumărate shake-uri minunate, de toate culorile, dar nu putem să avem pretenția că un izolat proteic, că niște vitamine sintetice ar putea să înlocuiască hrana adevărată”, precizează nutriționistul dietetician Maria Varga.

    Maria Varga

    Nutriționistul dietetician atenționează: absorbția de la orice este sintetic este mult mai mică

    ”De aceea, recomand întotdeauna alimente. Alimentele sunt cele care ne fac sănătoși, dar câteodată ne și îmbolnăvesc, când le mâncăm în exces, când mâncăm mâncare care nu a fost crescută natural, animalele n-au păscut iarbă, ci au primit concentrate, iar noi, atunci, mâncăm acele substanțe cu care au fost hrănite animalele. La fel și lactatele conțin acele substanțe. Cele mai multe legume și fructe sunt crescute cu pesticide și noi înghițim acestea, dar, totuși, tot mai rămâne un minim de vitamine, minerale naturale, care contează. Puțin cu puțin se adună decât dacă luăm ceva sintetic. Absorbția de la orice este sintetic este mult mai mică pentru că corpul nu îl recunoaște”, spune Maria Varga despre hrana zilnică.

    Hrana zilnică, din alimente cât mai proaspete posibil, cât mai puțin procesate, cât mai colorate

    Alternative nesănătoase la hrana zilnică: mezelurile în loc de fructe și legume!

    ”Mă amuză pacienții care vin și îmi povestesc că ei nu mănâncă legume și fructe, mai ales în sezonul acesta, pentru că sunt cu foarte multe pesticide, cu cine știe ce alte substanțe, dar în schimb mănâncă foarte multe mezeluri, din acelea făcute cu concentrat de oase, cu multă slănină, cu sare în exces, cu soia modificată genetic, cu nitriți, care au multe efecte secundare, și cu puțină carne, și aceea, cine știe, tratată cu antibiotice, cu hormoni. Și atunci, ce facem? Alegem alimente cât mai proaspete posibil, cât mai puțin procesate, alimente cât mai colorate să fie în dieta noastră de zi cu zi. Și vă mai spun un secret: cu cât mâncăm alimente care conțin mai multă apă și fibre, acestea se umflă în stomac și dau senzația de sațietate. Și atunci nu mai mâncăm porții mari de mâncare. Vă doresc sănătate multă!”, încheie nutriționistul dietetician Maria Varga, în acest excelent material despre alternative nesănătoase la hrana zilnică.

    More from my site

    • Care este porția corectă de mâncare? Exemple practice oferite de nutriționistul dietetician Maria Varga (VIDEO)Care este porția corectă de mâncare? Exemple practice oferite de nutriționistul dietetician Maria Varga (VIDEO)
    • Cum ne revenim după mesele de sărbători. Despre hidratare și detoxifiere, cu nutriționistul dietetician Maria Varga (VIDEO)Cum ne revenim după mesele de sărbători. Despre hidratare și detoxifiere, cu nutriționistul dietetician Maria Varga (VIDEO)
    • Masa festivă de Crăciun. Ce greșeli se fac, cum le evităm. Sfaturile nutriționistului dietetician Maria Varga (VIDEO)Masa festivă de Crăciun. Ce greșeli se fac, cum le evităm. Sfaturile nutriționistului dietetician Maria Varga (VIDEO)
    • Diete. Riscurile dietelor-șoc, dietelor minune, dietelor după ureche. Vezi sfaturile nutriționistului dietetician Maria Varga (VIDEO)Diete. Riscurile dietelor-șoc, dietelor minune, dietelor după ureche. Vezi sfaturile nutriționistului dietetician Maria Varga (VIDEO)
    • Cum sa prepari mancarea – ce e sanatos si nesanatos!Cum sa prepari mancarea – ce e sanatos si nesanatos!
    • De ce ne ingrasam? Necesarul zilnic de alimente sanatoaseDe ce ne ingrasam? Necesarul zilnic de alimente sanatoase
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    2 Comments

    1. Pingback: Alternative nesănătoase la hrana zilnică. Ce recomandă nutriționistul dietetician Maria Varga! Interviu acordat si publicat pe Televiziunea-Medicala.ro

    2. LAZAR LUMINITA on 5 January 2015 20:25

      Dna Nutritionist, sunteti f radicala, in conditiile in care majoritatea alimentatiei in prezent, “la raft”, este predominant din si/sau din “prafuri” brute sau in amestec/prelucrate: zahar, faina, cafea, malai, lapte atomizat, gris, s.a, mezeluri, lapte, branza, conserve, preparate de plafar, cofetarie, patiserie si chiar de restaurant. Si unde exista mancare recomandata de dvs sunt preturi/portie cu care mananci cateva zile singur sau cu familia. Cat despre mancat acasa, tot cei cu bani isi pot permite o calitate ridicata a vietii…
      Si daca faceti referiri la “alte variante” de ce nu faceti referiri CLARE sa stim la cine sau la ce faceti referiri/referire, nu de alta dar vrem sa fim informati daca tot ne pierdem timpul cu cititul articolului dvs sau o faceti de dragul “banului”?… Insa ca nutritionist, ori nu sunteti informata, ori doriti sa ne dezinformati? dar exista solutii “de la samanta la consumator” sub forma de pulberi sau tabletizate la rece…. Dvs stiti despre ce vorbesc, doar sunt demonstrate stiintific si au autorizatii care nu lasa loc de indoieli si/sau de interpretari; este posibil sa aveti alte interese …
      Omenirea, lumea, este in schimbare si informare… poate in urma cu 25 ani erati crezuta… azi? mai putin…

      Reply

    Leave A Reply Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    https://www.youtube.com/watch?v=zNcwBJPvfWQ
    Boli/Afectiuni

    Acneea
    Adenomul de prostata
    ADHD
    Alcoolismul
    Alergii
    Alzheimer
    Anemia
    Ambrozia - alergia la ambrozie
    Apendicita
    Apneea in somn
    Artrita
    Artroza
    Astmul bronsic
    Ateroscleroza
    Boala Crohn – inflamatia colonului
    Boala inflamatorie pelvina
    Boala Parkinson
    Bolile pulmonare cronice
    Cancerul de san
    Candida
    Candidoza bucala
    Cataracta
    Celulita
    Chist ovarian
    Ciuperca piciorului
    Colici la copii
    Constipatia
    Depresia
    Dermatita atopica
    Deshidratarea
    Diabet
    Diareea
    Displazia de sold
    Distonia
    Durere in piept
    Durerea de cap
    Durerea de genunchi
    Enurezisul
    Enterocolita
    Febra la copii
    Fibromul uterin
    Fibroza chistica (mucoviscidoza)
    Gonoreea
    Glanda tiroida
    Gripa
    Guta
    Hemoroizii
    Hepatita
    Hernia de disc
    Herpes
    Incontinenta urinara la femei
    Intoxicatiile cu ciuperci
    Lupus
    Mastita
    Meningita
    Neuropatia diabetica
    Obezitatea
    Onicomicoza
    Osteoartrita
    Otita la copii
    Oxiuri
    Pietre la rinichi
    Pojarul
    Psoriazis
    Raceala
    Rujeola
    Salmoneloza
    Sangerari vaginale la fetite
    Schizofrenia
    Sindromul picioarelor nelinistite
    Toxina botulinica
    Tromboza
    Tuberculoza (TBC)
    Toxoplasmoza
    Ulcerul
    Varice
    Varicela
    Vegetatii adenoide
    Vergeturile
    Zona Zoster
    Ultimele
    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro19 January 20231

    Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere

    Jooble
    Linkuri utile:
    Rezidentiat 2014 | Parteneri | Asociatii de pacienti

    Site-ul www.televiziunea-medicala.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
    Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

    Copyright © 2014 Televiziunea Medicala. Powered by Contur Media

    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT