Am putea vindeca mai multe tipuri de cancer intr-un deceniu

0

1348_articolDr. James Watson, unul dintre oamenii care au descoperit structura ADN-ului, a spus că ar trebui să fie posibil să se vindeca patru din cinci din toate cazurile de cancer într-un deceniu – dar numai dacă oamenii de ştiinţă vor revoluţiona perspectiva din care luptă împotriva bolii.

Vorbind la Forumul deschis EUROSCIENCE în Dublin, laureat al Premiului Nobel, acuză cercetătorii de cancer că gândesc prea restrictiv şi fiindu-le frică să îşi asume riscuri.

Dr. Watson a spus: “Cred că ar trebui să ne concentrăm asupra motivului pentru care nu reuşim să vindecăm cancerul. Dacă am afla de ce nu suntem capabili să îl vindecăm şi dacă am reuşi să găsim metode prin care să reparăm aceste greşeli, atunci am avea o şansă. Oamenii care fac cercetări asupra cancerului nu încearcă să cunoască totul despre boală şi nu îşi asumă riscuri”.

Omul de ştiinţă în vârstă de 84 de ani, care tocmai a scris o lucrare ştiinţifică asupra cancerului, consideră că nu este importantă depistarea timpurie a bolii. “Cred că trebuie doar să fii capabil să vindeci boala, până la urmă, fără a te îngrijora chiar de la începutul ei. În plus, această abordare ar fi mai ieftină”, a explicat el.

Americanul, care în trecut a creat controverse prin opiniile lui legate de inteligenţă şi homosexualitate, a mai declarat şi că femeile ar putea distrage atenţia academicienilor. Susţinându-şi punctul de vedere şi referindu-se la munca sa din 1950 cu privire la structura ADN-ului, Watson a explicat: “Am avut noroc că nu am avut nicio femeie în echipă pentru că s-ar fi putut să mă gândesc la ele şi nu la ADN. Cred că având atât de multe femei prin preajmă îi distrează pe bărbaţi şi le distrage atenţia”.

Sursa: Daily Mail

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.