Ambulante noi pentru 15 judete ale tarii

Ambulante noi pentru 15 judete ale tarii

0

In total, 37 de ambulante noi pentru 15 judete: care este media? Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu sustine ca, pana la sfarsitul anului, vor mai fi livrate inca de patru ori pe atatea ambulante. Vezi unde merg, acum, noile ambulante.

”Impreuna cu ministrul pentru Dialog Social, doamna Aurelia Cristea, am predat la Cluj un numar de 37 de ambulante, care vor fi utilizate de serviciile de profil din 15 judete ale tarii”, a anunțat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu (foto www.facebook.com/pages/Nicolae-Banicioiu/).

“Aceste ambulante vor inlocui cele mai vechi maşini de la serviciile judetene de ambulanta. Ştiu cat de important este ca ambulantele sa fie moderne, pentru ca acest lucru se traduce in salvarea de vieti. Oricat de inimoşi ar fi, de bine intentionati şi de harnici, oamenii care lucreaza in serviciul de ambulanta trebuie sa aiba şi dotarile necesare pentru a-şi face treaba. Pana la sfarşitul anului vom mai livra inca 143 de ambulante”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Cele 15 judete care au primit noile ambulante sunt Bacau, Braila, Botoşani, Calaraşi, Dambovita, Ialomita, Maramureş, Neamt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Gorj, Vrancea, Vaslui şi Olt.

Ambulantele au fost repartizate de la Cluj-Napoca, deoarece firma care le-a echipat are sediul in comuna Gilau, judetul Cluj. Costul unei ambulante este de 63.000 de euro plus TVA, iar valoarea totala a acestui program este de 92 milioane de lei, din fonduri ale Ministerului Sanatatii.

Raed Arafat: avem ambulante care vor incepe “sa faca probleme” in urmatorii ani

Secretarul de stat la MAI și coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, atragea atenția asupra vechimii echipamentelor de intervenție. De pilda, cele ale ISU, de peste 20 ani.”La mașinile de ambulanța stam mai bine”, sustinea Raed Arafat in luna martie a acestui an, o mare parte a masinilor de ambulanta are o vechime intre cinci și sapte ani, insa si aceste ambulante vor incepe “sa faca probleme” in urmatorii ani.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.