Ambulatoriul de obstetrica si ginecologie a Spitalului Municipal Timisoara, modernizat (VIDEO)

0

Proiectul, finantat din fonduri europene, a constat in reabilitarea infrastructurii ambulatoriului, dotarea cu aparatura medicala moderna si, implicit, in cresterea calitatii serviciilor medicale oferite. Au fost reabilitate si amenajate si echipate 14 cabinete si grupuri sanitare pentru pacienti, persoane cu dizabilitati fizice si copii.

Pacientele vor putea beneficia, incepand din luna ianuarie, anul viitor, de investigatii clinice si paraclinice, cu ajutorul acestui proiect. Respectiv se vor putea efectua ecografii performante.  Am achizitionat 7 ecografe, care sunt distribuite in cele 14 cabinete nou create. Avem achizitionate aparate de anestezie, radiocautere, se pot efectua colposcopii si video-colposcopii, adica se poate vizualiza colul uterin si se pot evidentia anumite transformari anormale ale epiteliului, in acest fel, putand identifica exact locul de unde poate fi efectuata o biopsie. Putem efectua excizii cu ansa sau conizatii, in cazul in care se identifica o problema la nivelul colului uterin. Cu aparatele achizitionate, se poate exciza acea zona si se poate efectua examenul anatomopatologic. Aceste interventii se puteau efectua doar prin internare. In acest mod, vom putea degreva spitalul de anumite internari obisnuite, putand efectua doar internare de o zi sau stationare de cateva ore. Alte investigatii de care pot beneficia bebelusii, de exemplu… de electroencefalografie sau de examenul cu un aparat cumparat prin proiect, ecoscreen auditiv. De asemenea, avem achizitionat un defibrillator, prin  proiect, si EKG-uri. Cine poate beneficia de tot ce este aici, acum? Sigur, vor putea beneficia pacientele care vor veni cu bilet de trimitere, dar si cazurile sociale, care beneficiaza de gratuitate. Sigur ca noi suntem obligati sa consultam si sa tratam toate cazurile care se adreseaza spitalului, dar de preferat este sa aiba un bilet de trimitere”, ne-a precizat dr. Dr. Maria-Olimpia Oprea – responsabilul cu dotarile medicale, din cadrul proiectului.

12414272_1099770870041504_2059744746_o

Noul ambulator al Spitalului Municipal Timisoara va deservi gravide  si nou-nascuti cu patologie complexa, atat din judetul Timis, cat si din Arad, Caras-Severin, Mehedinti si Hunedoara.

12413850_1099770953374829_924128900_o

Cu ajutorul aparaturii de ultima generatie, se va putea efectua screening si diagnostic prenatal, se va putea acorda asistenta la nastere si se vor putea realiza ecografii 3D si 4D.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply