Amendarea cu pana la 5.000 de lei pentru persoanele fizice sau juridice care nu distrug ambrozia

0

Amendarea cu pana la 5.000 de lei pentru persoanele fizice sau juridice care nu distrug ambrozia, considerata o planta care provoaca alergii foarte puternice, a decis Consiliul General al Capitalei (CGMB).

„Administratorii domeniului public si privat al municipiului Bucuresti, precum si persoanele fizice si juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucuresti au obligatia sa desfasoare lucrari de combatere si distrugere a ambroziei”, se precizeaza in proiectul de hotarare aprobat, miercuri, de CGMB.

Amenda pentru persoanele care nu distrug ambrozia

Proiectul mai prevede ca nerespectarea acestei prevederi de catre administratorii domeniului public si privat ai municipiului Bucuresti, precum si de catre persoanele fizice si juridice, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 2.000 de lei pentru persoane fizice si de la 2.500 de lei la 5.000 de lei pentru persoane juridice.

Se interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei

Prin initiativa Municipalitatii se interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea ambroziei, dat fiind faptul ca aceste lucrari de combatere si distrugere vor fi aplicate in mediul urban.

„Constatarea si sanctionarea contraventiilor se realizeaza de catre Directia Generala de Politie Locala a Municipiului Bucuresti si Primariile sectoarelor 1-6, prin imputernicitii acestora, in conformitate cu legislatia in vigoare”, se arata in proiect.

Ambrozia este considerata una dintre cele mai alergenice plante din Romania. Aceasta este o planta perena, prezenta in gradini, culturi de cereale, dar mai ales in zonele lasate in pargina.

Ambrozia – simptome

Alergia la ambrozie se manifesta, cel mai frecvent, prin stranut, mancarime de nas sau ochi, secretii nazale abundente, ochi rosii.

Foarte rar, pot sa apara reactii incrucisate intre polenul de Ambrozia si alimente ca: rosii, kiwi, pepene rosu, pepene galben, banane.

Prezenta simptomelor enumerate mai sus numai pe perioada sfarsitului verii, precum si a testelor cutanate (PRICK TEST) pozitive pentru polenul ambroziei, completate de analizele de laborator necesare (imuonoglobuline E (Ig E) totale si specifice) , conduc la diagnostic.

In zona Ilfov-Bucuresti au fost semnalate ca puncte principale de raspandire a acestei specii urmatoarele localitati: Balaceanca, Caldararu, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Domenstii de Sus, Pantelimon, Posta si Tanganu.

sursa

Share.

Leave A Reply